Gaziantep'te bir yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan 21 yaşındaki Mehmet Ürkmez, babasından yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Sani Konukoğlu Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, organ nakli merkezinde gerçekleştirilen başarılı operasyonla baba Mehmet Ürkmez'in (54) böbreği, aynı ismi taşıyan oğluna nakledildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mehmet Ürkmez, babasının kendilerine söylemeden organ tetkikleri yaptırdığını belirtti.

Babasının bu davranışının kendisini çok duygulandırdığını vurgulayan Ürkmez, şöyle devam etti:

"Bir yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu ve o tarihten bu yana diyaliz tedavisi görüyordum. Ameliyat başarılı geçti, babam sayesinde sağlığıma kavuştum. Babam bana yaşam için ikinci bir şans verdi. Artık diyalize girmeyeceğim için çok mutluyum. Doktorlarımıza ve diğer hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Baba Ürkmez ise oğlunun diyaliz merkezindeki tedavisi sürerken böbreğini bağışlamaya karar verdiğini bildirdi.

Oğlunun umutlanmaması için kimseye bir şey söylemediğini belirten Ürkmez, "Şükürler olsun oğlum sağlığına kavuştu. Artık hayatına istediği gibi devam edebilecek. Organ bağışında en önemlisi kararlı olmaktır. Başka insanların kararınıza müdahale etmesine izin vermeyeceksiniz. Herkes bu konuda daha duyarlı olup, organ bağışında bulunsun." İfadelerini kullandı.

Hastanenin organ nakil sorumlusu Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da her organ bağışının, "geleceğe umutla bakan bir yaşama" dönüştüğünü kaydetti.