Osmanlıspor’da sergilediği performansla takımın en dikkat çeken oyuncularından biri olan Senegalli futbolcunun ayrılışıyla ilgili olarak Radyospor’a konuşan Uygun şunları söyledi:

“NDIAYE transferinde bizim için ekonomik değerlerin çok önemi yok. Biz başarıyı isteyen bir kulübüz. Oyuncunun gitme niyeti olduğu anda, başkanımız ‘Bedeli ödenirse gidebilir’ ifadesini belirti ve o şekilde transfer oldu."

“NDIAYE gelip bize ‘Benim gibi bir futbolcuyu bırakmak istemezsiniz ama ben G.Saray’a gitmek istiyorum. Ben babamın hayâllerini gerçekleştirmek istiyorum’ dedi. Bizim de o yönde söyleyince yapacak bir şeyimiz kalmadı.”

HOCALARIN YILDIZIDIR

UYGUN, Ndiaye’nin sarı-kırmızılıları neler katabileceği ile ilgili olarak ise “Ndiaye iyi tanımak lazım. Bazıları Sneijder ile karşılaştırıyor. Çok özelliklere sahip bir oyuncu. Önemli ve kaliteli bir oyuncuyu G.Saray kazandı. Takımı oynatan, takımı prese götüren, hücumda fark yaratan bir isim. Bana göre hocaların yıldızıdır Ndiaye. Gerçekten yıldız bazında bir oyuncu ve G.Saray’ın eksik yönünü kapatacaktır” değerlendirmesini yaptı.

'TÜM HAKLARI BİZDE OLACAK'

OSMANLISPOR ile G.Saray’ın Ndiaye transferi için anlaşmasının ardından en çok merak edilen bir diğer konu da 7 milyon Euro bonservise ek olarak gönderilecek 3 oyuncunun kimler olacağı ve hangi şartlarda takımdan ayrılacağıydı. Bülent Uygun alacakları isimleri henüz belirlemediklerini belirtirken konuya şu sözlerle açıklık getirdi:

‘DURUŞUNA DA BAKACAĞIZ’

“SCOUTLARIM ve kulübün scoutları bakacak. Oyuncuların da duruşuna, yapısına bakacağız. Ozan Kabak olabilir. Atalay (Babacan) var ve daha alttan gelen isimler var. İlla biz alalım diye almaya çalışmayacağız. Biz burada Türk futboluna oyuncu kazandırmak istiyoruz. Oyuncuların tüm hakkı bizde olacak. Bizde profesyonel olacaklar. Sonrada Türk futboluna hizmet edecekler.” (şampiy10)