Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinin ardından, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK)üyesi Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken, Para Politikası Kurulu üyeliğine ise Yusuf Tuna atandı.

DOLARDAN YENİ REKOR

Atama kararı sonrası ABD Doları Türk Lirası karşısında 9.19 seviyesine çıkarak bir rekor daha kırdı. Yıl içinde yüzde 19 değer kaybeden Türk Lirası bir günde yüzde 1 daha değer kaybetmiş oldu.

BABACAN:ÜLKEYE ZARAR VERMEYE SON VERİN

Söz konusu görev değişikliklerine Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Babacan şu ifadeleri kaydetti:

"Bağımsız olması gereken bir kurum, tek bir kişinin elinde oyuncak oldu. Önerimi tekrar ediyorum: Sayın Erdoğan, uğraşmayın getir götürle. Varlık Fonu'nda yaptığınız gibi, Merkez Bankası Başkanlığı'na da kendinizi atayın. Gece yarısı kararlarıyla ülkeye zarar vermeye son verin."