DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Vaka sayılarının Bilim Kurulu'ndan bile saklandığı bir acı reçete ile karşı karşıyayız. Bizim buradan hükümete çağrımız lütfen insanları dinleyiniz. Muhalefet partileri ve meslek örgütleri de bu ülkenin iyiliği için çalışıyor

Bizim buradan hükümete çağrımız lütfen insanları dinleyiniz. Muhalefet partileri ve meslek örgütleri de bu ülkenin iyiliği için çalışıyor.

"KÜRT SORUNUNU KÜRT VATANDAŞLARIMIZA SORMAK LAZIM"

Eğer bu ülkede Kürt sorunu var mı yok mu diye öğrenmek istiyorsak önce bu ülkedeki Kürt vatandaşlarımıza sormamız lazım. Hükümetin tek taraflı değerlendirmesi sorunu ortadan kaldırmıyor. Şu anda geldiğimiz noktada bu sorun tekrar alevlenmiş durumdu. Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerle alakalı ciddi sıkıntılar var. İnsan olmaktan kaynaklanan hakların olduğu gibi tanınması lazım ve şu an bu yapılmıyor.

İşe alımlarda, terfilerde vatandaşlar arasında çok ciddi bir ayrım var. Türkiye'de çok sayıda insan hakları örgütü var. Türkiye'nin AİHM başta olmak üzere pek çok uluslararası kurumlarda bir insan hakları sicili var. AİHM kurulduğundan bu yana Türkiye ile ilgili toplam 256 ihlal kararı vermiş. Hemen arkamızdaki ülke Rusya.

"BU TÜR YÖNETİMLERİN BİR DÜŞMANA İHTİYACI VAR"

Bunu hükümete söylediğinizde herkesi düşman ilan etmeye hazır olduğunu görüyoruz. Bu tür yönetimlerin bir düşmana ihtiyacı var. Aksi halde kendi başarısızlıklarının üzerini örtecek bir yol bulamıyorlar.