DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Başkanı Şahap Kavcıoğlu görüşmesi sonrasında PPK'de yaşanan görevden almalar sonrası dövizde gerçekleşen değişikliklere ilişkin konuştu.

"Talimatla faiz düşmez" diyen Babacan, "Adını sanını duymadığınız para birimleri Türk lirasından daha değerli oldu" diye konuştu.

Babacan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Artık gördüm ki DEVA damlaları, Çukurova'nın dört bir yanında bu bereketli topraklarla buluşmuş.
Vatandaşların gerçekleri başka ülkeyi yönetenlerin gerçekleri başka. Mevcut iktidar adeta kendisini uydurulmuş gerçeklik odasına hapsetmiş. Sürekli o odadan konuşuyor. Türkiye'yi sadece kendi sesini duyduğu o odadan yönetmeye çalışıyor.

Rakamları Ayarlama Enstitüsü, TÜİK geçenlerde enflasyon rakamlarını açıkladı. Ben çarşıda, pazarda hem esnafa hem de alışveriş yapan vatandaşa soruyorum.

TÜİK istatistiki topluyor, esnaf ne yapıyor bizzat işi yapıyor. Vatandaşın yaşadığı enflasyon en az TÜİK'in açıkladığı rakamın iki katı. Açıklanan rakamlar konusunda kimse devletin rakamlarına güvenmiyor.

İktidar partisine zamanında destek vermiş vatandaşlarımız bile diyor ki 'Onlar bir enflasyon açıklıyor ama bu doğru değil. Vatandaş, devletinin söylediğine inanmıyor. Bu çok vahim bir durum.

Devletlerin gücü itibarıyla ölçülür. Devletin kendi itibarından alacağı güç yeri gelir ekonomik gücünden, yeri gelir askeri gücünden de üstündür.

İktidar ortakları, kendisine oy veren insanlarla bile aralarına aşılmaz duvarlar ördü. Sayın Erdoğan kendisini uydurulmuş bir gerçeklik odasına hapsetti.

Biz doğruları söylediğimizde de inkar ediyor. Her gün bu memleketin hakikatini söylüyoruz: duymuyor. Duysa da duymazdan geliyor.

Vatandaşımız 'Evime ekmek götüremiyorum Sayın Cumhurbaşkanım' diyor. 'Abartma, al bir keyif çayı' iç diyor.

İktidar bugüne kadar 'Nasıl olsa bugüne kadar alternatifimiz yok' diyordu. Ama en buradan Sayın Erdoğan'a seslenmek istiyorum; Artık biz varız, biz. Artık DEVA kadroları var. Artık halkımız sahipsiz değil.

'MİLLİ PARAMIZ OLDU'

Bu millet kendisine sırtını dönenle, kendisiyle arasına duvarlar inşa edenle yola devam etmez. Daha 2 gün önce Sayın Erdoğan çıktı televizyona iki kelime etti, dolar 9 lirayı geçti.

Daha dün gece yine Merkez Bankası yönetiminde 2-3 kişiyi aldı, 2-3 kişiyi attı. Dolar daha da arttı. Ne yapsa olmuyor.

Varlık Fonu diye bir şey kurdu. Ben hükümetteyken 5 yıl engelledim. Eskiden biliyorsunuz Bakanlar Kurulu kararı çıkardı. Bütün bakanlar, başbakan ve cumhurbaşkanı imzalardı. Ben pek çok karara öyle engel oldum. Varlık Fonu'da benim engellediğim projelerden birisiydi.

Ayrıldıktan hemen sonra apar topar Varlık Fonu'nu kurdular. Şu anda bu Fon, 65 milyar TL borca batmış durumda. Varlık Fonu'nun borcu olur mu? Adı üstünde varlıklarını koyduğun fon. Yetmedi bir de yurt dışından 1 milyar 250 milyon euro borçlandılar.

Hiç getirle götürle uğraşma. Nasıl, Varlık Fonu başkanlığına kendini getirmişsen, Merkez Bankası Başkanlığına da kendini görevlendir, yazık bu insanlara. Zaten senin talimatların dışında bir şey yapmıyorlar bu insanlar.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığı mı kaldı? İşler iyi gidince: 'Ben ekonomistim, alanım ekonomi'. İşler kötüye gidince adamların birini al birini ver.

Faiz yüzde 6-7'deyken Merkez Bankası'ndaki yöneticileri vatana ihanetle suçladı. Onları meydanlarda yuhalattı.

Erdoğan'a soruyorum yüzde 6-7 faiz vatana ihanetse yüzde 18-19 Merkez Bankası faizini nasıl tanımlayacağız?

Yüksek faiz, yüksek enflasyon vatanı satmaktır derken TÜİK'in ve Merkez Bankası'nın açıkladığı rakamlara nasıl bakıyorsun acaba?

Talimatla faiz düşmez. Talimatla dövizin kuru düşmez. Dövizin kuru da faiz de ancak güvenle düşer, güven!

Türk liramız, milli paramız pul oldu, pul. Adını sanını duymadığınız para birimleri Türk lirasından daha değerli oldu.

Kazanılmış haklardan, tek bir gram dahi eksilmesine müsaade etmeyeceğiz. Gasp edilen tüm hakları da aynen vatandaşlarımıza iade edeceğiz.