Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

DEVA Partisi olarak her alanda eylem planı hazırlanıyoruz. Hiçbir alanı es geçmeden çalışıyoruz. Bugüne kadar 11 alanda eylem planı açıkladık. Hukuktan ekonomiye, tarımdan teknolojiye kadar tam 11 farklı alanda binlerce çözüm önerimizi kamuoyuna duyurduk, hepsini takvime bağladık.

Milletimiz yetkiyi verir vermez ilk 90 ve 360 günde tüm çözüm planlarımızı hayata geçirmeye başlayacağız. Hedefimiz net, Türkiye'nin sorun yaşadığı her alanda çözüm üreteceğiz ve uygulayacağız.

Bugün sığınmacı ve düzensiz göç sorununun çözümünü konuşacağız. Bugün gelinen noktada ülkemizde geçici koruma altındaki Suriyeliler, burada doğan Suriyeli çocuklar, vatandaşlık verilen Suriyeliler, gayrimenkul satış yoluyla dağıtılan vatandaşlıklar ve sınır güvenliğinin sağlanamaması sonucu gelen düzensiz göçmenler var.

Türkiye'de toplam yaklaşık 6 milyon düzensiz göçmen ve sığınmacı olduğu tahmin ediliyor. Tahmin ediliyor diyorum çünkü devletin bu konularda güvenilir bir istatistiği yok. Herhangi bir kayıt altında olmayan, hiçbir yerde kayda alınmamış yüzbinlerce insan şu anda Türkiye'de bizimle yaşıyor. Sorunun kökünde şu var; mevcut hükümetin bir göç politikası yok.'