Konuşmasına Türkiye'deki politik gelişmelerle başlayan Aziz Yıldırım, taraftarın yıldız oyuncuları yuhalaması, Ersun Yanal'ın yeniden takımın başına geçme ihtimaliyle ilgili çok net açıklamalarda bulundu.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

"Paralel yapı ve terör..."

Uzun zamandır konuşmadığımız için haberler yapıldı "Niye konuşmuyorlar?" diye ancak konuştuğumuz zaman da "Bu ıkadar çok konuşulmaz" deniyor. Türkiye'nin iki sorunu var. Biri terör sorunu diğeri paralel yapı sorunu... Bugün görüyoruz işte yine gözlatılar var. Ne zaman bitecek bilmiyoruz.

"Viskilerini içiyorlar, aptalca konuşuyorlar"

Bu iki çok önemli konu varken, bizlerin spordaki başarısızlıkları konuşmaya hakkımız yok. İnsanlar ölüyor. Bunlar olmamışcasına, televizyonlarda insanlar, konuşuyorlar, viskilerini içmeye devam ediyorlar. Bazılarına aptalca gelen açıklamalar yapabiliyorlar.

Bizler de bu kulüplere elimizden geldiğince katkı sağlamaya, zamanımızdan feragat ederek çalışmaya gayret ediyoruz.

Ben bugün başka şeyler konuşacaktım Türk sporu için...

Bana soracaksınız şimdi "Galatasaraylı oyuncu Beşiktaşlı oyuncuyu aramış..." diye... Galatasaray Kulübü büyük kulüp, Beşiktaş maçında oynamayacak mı? Olur mu böyle bir şey!

"Şampiyon olabiliriz"

Maçlar bitti mi? Hayır. 5 maç var. Sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa, dün protesto edenler ne diyecekler? Osmanlısporla, Konyasporla, Galatasarayla oynadık ve puan kaybettik, Beşiktaş'ta onlarla oynayacak puan kaybetmeyeceğinin garantisi var mı?

"Ersun Yanal" diye bağırıyorlar. Şimdi açıklayacağım Fenerbahçe o dönem nasıl şampiyon oldu?

"Her topa vuran yorumcu olamaz"

Lig Tv'de antrenör yayın yapıyor ve 5-6 ay sonra pazarlanıyor... Şansal Büyüka eski dostumdur ama yanlış yapıyor. Yorumcu oluyorsanız eğitim alacaksınız. Her topa vuran yorumcu olamaz, antrenör olamaz. Eğitimini alacaksınız.

Bunların hepsini konuşacağız. İlk önce paralel yapı ve terörden bahsetmek lazım. Askeri darbeler gelir geçer, 5 yıl, 10 yıl... Ancak bu sivil hareket... Hepimizin el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşaması için bunlarla mücadele etmemiz lazım.

"Barcelona 3 hafta önce neredeydi?"

Bundan 3 hafta önce İspanya Ligi'nde Barcelona 9 puan öndeydi. Sonra 3 haftada kazanamadılar. Ne olacağı belli değil. Aynı şey bizde de olabilir. Biz ümitliyiz.

Dün bağırıyorlar, "Ersun Yanal" diye... Bu organize edildi. Sonucunu da gördük. Akşam bizleri aradılar. Gfb "Biz bağırmadık" diyor, UNIFEB "Biz bağırmadık" diyor. E kim bağırdı o zaman?

Oyunculardan başlayıp taraftara kadar bizleri kötülemek için yapılan organizasyonlar var. Benim 1 yıldır tribünlere en ufak müdahalem olmadı. Benim amacım Fenerbahçe'nin iyiliğine çalışmak. 18 yıldır bunlara alışkınım. Rant çeteleri var. Siyasi rant da var. Emniyete bütün o elebaşlarını, 6222 için ki o kanunun uygulanıp uygulanmadığını da göreceğiz - emniyete söyleyeceğim.

"Alkollü maça gelmeyi..."

Alkollü maça gelmeyi engelleyeceğim. Öyle bir kişinin yaralanmasıyla açıklanacak şeyler değil bunlar. Rant kavgası bu... İnsanların başına bir şey gelmeden önlenmeli bu. Bazıları okur yazar, ama rantın nasıl kazanılacağını biliyorlar.

"Ersun Yanal bu kulüpten içeri giremez"

Ben Ersun Yanal ayrıldığından bu yana onunla konuşmadım. Ben başkan olduğum sürece Ersun Yanal bu kulüpten içeri giremez. Beni kızdırmasınlar, bak 10 sene daha gitmem. Ersun Yanal, buradan Trabzon'a gitti, orada "Fenerbahçe şike yapmadı" diyemedi. E burada söylüyordun. Orada niye söyleyemiyorsun?

"Yanal'ı biz gönderdik"

Ersun Yanal, 'Fenerbahçe'den ben ayrıldım' diyor. Biz seni gönderdik... Beni konuşturma. Öyle bilgisayardan konuşmakla olmuyor. Şampiyon olduğumuz sezon fark bir ara 10 puandı, 2 maç kaybettik, 4 puana düştü. Ben o zaman futbolcuları Faruk Ilgaz Tesisleri'nde topladım ve Trabzon'a gittik. Maç yarıda kaldı ve daha sonra yükselişe geçtik.

"Onu mikrop gibi koymayın, ahlaklı olanlar..."

Onun için Ersun Yanal'ı bu tribünlere mikrop gibi koymayın. Bu kulüpte ahlaklı olanlar çalışabilir. "Fenerbahçeliyim" diyorsa, Trabzon'a gitmeyecekti, Galatasaray'la flört etmeyecekti. Böyle saçmalık yok.

"Şampiyon olamamak çok mu önemli!?"

Fenerbahçe futbolcusuna, yönetimine bağıramazlar. Buna hakları yok. Amatör tüm branşlarda Final Four'a çıktık. Efendim "Fenerbahçe şampiyon olacak" demişim. Olamasa çok mu önemli? Beşiktaş kaç senedir olamıyordu. Galatasaray 14 sene olamadı.

"Kurşunlanma olayı ne oldu?"

Geçen sene gittik, Rize dönüşünde yükselişe geçtiğimiz dönemde otobüs kurşunlandı. 1 senedir ortaya çıkarıldı mı bu olay. Takımdan ayrılanlar hala o anları hatırlıyor. "Bomba patlayacak" denildi, insanlar sokağa çıkmadı.

"Seyircisiz oynanmasını istemedik"

Galatasaray maçında da önce, 2 saat kala, "Maçı seyircisiz oynayacağız" dediler. "Yanlış yaparsınız, teröre teslim olursunuz. Erteleyin maçı" dedik. Belki sportif açıdan biz avantajlı konuma geçecektik ama Türkiye bu ertelenme sayesinde teröre teslim olmamış oldu.

Avrupalılar için, bunları yaşamamışlar için kolay şeyler değil.

"Samandıra'ya Mercedes gitti"

5 maç daha var, 5 puan gerideyiz. Tezgah oynanıyor. Galatasaray maçından sonra siyah bir Mercedes Samandıra'ya gidiyor ve oradakilere "Ersun Yanal diye bağırın" diyor.

"Ey Ethem Sancak, sen Paralel'e karşı değil misin?"

Benim de dostum olan ey Ethem Sancak, sen Fethullah'a karşı mısın değil misin? Paralele karşı mısın değil misin? Bu adamlar televizyonda ahkam kesiyor. Nasıl çalışır bu adamlar bu televizyonlarda? Bunlar paralelcilerin en yakın arkadaşları... Bunlar 3 Temmuz'da talimat alıp haber yapanlar...

"Tümer Metin sen futbol oynamadın mı?

TRT de böyle, milletin parasıyla neler yapıyorlar? Tüme Metin sen futbol oynamadın mı? Bilmiyor musun bu duyguları? Tamam biz de kızıyoruz ama insanca bakmak lazım bu olaylara...

Avrupa'da 60.000 kişi, küme düşen takımınlarının maçına gidiyor. E orada sizin gibi zihniyetler yok tabii...

"Konya'da da küfür başlar"

Söylüyorum, Konya seneye böyle iyi gitmesin, orada da küfür başlar. Yorumcular bunları anlatsın... Ya Ahmet Çakar senin yorumların var. Ağzım gitmiyor söylemeye ama yapma bunları... İyi hakemlik yapmışsın sen örnek olsun...

"Rasim Ozan imâ ediyor! Gerizekalı gibi..."

Rasim Ozan, Ümit Özat'ın Pereira'nın elini sıkmamasını ben söylemişim. Bu kadar gerizekalı, bak gerizekalı diyorum, böyle ahlaksızlık olmaz. Çekiyorlar viskiyi program yapıyorlar. Paralelden kaldı bunlar... Yarın başka bir şey olsun oraya dönerler...

"Gomez'den kurtulmak istediler!"

Van Persie'yi, Nani'yi, Diego'yu siz Türkiye'de gördünüz mü? Oynayamayabilirler. Gomez ne yaptı Fiorentina'da? Kurtulmak için çok uğraştılar...

"Sen Fenerbahçe'ye başkan olamazsın"

Bir de Fenerbahçe'ye başkan olmak isteyenler var... 10 senedir istiyor. Yahu sen Fenerbahçe'ye başkan olamazsın...

Aziz Yıldırım; F.Bahçe'ye başkan olacak kişiler kongreye 2 söz verecek:
1- Üniversitenin tamamlanması
2- Gebze'deki tesislerin tamamlanması

"Biz istesek 2010'da şampiyon olurduk, bir şey demedik"

2006'da yolumuz kesildi. Paralel yapının taa 2004'lerde Aziz Yıldırım'la uğraştığının belgeleri de var. 2010'da Bursa'yla çekiştik, yine son maçta kaybettik. İsteseydik şampiyon olurduk. Diyarbakır'ın o günkü şartlarda küme düşmemesi, ligi tamamlaması gerekiyordu. Biz de bir şey demedik.

"Utanmadan nerelerde çalışıyorlar"

2012'de ben hapisteyken ışıkları açtırdılar, neler yaptılar. Şimdi utanmadan nerelerde çalışıyorlar...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kulüpler Birliği ile bir araya gelip yayın hakları için ihale yapması lazım. "Kulüpler borçlanmasın" deniyor. Zaaten yüzde 10'dan fazla borçlanamaz.

"Chelsea de yenildi"

Bir de Chelsea'yi söyleyeyim, Chelsea 3-0 yenildi. Ama kimse konuşmuyor. Geçtiğimiz hafta İngiltere'ye gittim, Leicester şampiyon olursa 300 milyon pound alacakmış. Patronu da "Ben bu parayı ne yapacağım" diyormuş. Bizde de kısmaya çalışıyorlar.

"Sow'u biz göndermedik"

Sow konusunda da bilinmeyenler var. Biz göndermedik Sow'u... 17 milyon euro maddesi vardı sözleşmesinde... Biz kabul etmesek de gidecekti.

"Siyasete yakınlar diye ceza almıyorlar"

Van Persie, Nani gider hepsi... En çok da UNIFEB'e şaşırdım. Okumuş etmiş çocuklar hepsi... Taa Ataköy'de çağırıp bilet pazarlığı yapıyorlar. 3 Temmuz'da suçlu olanlar siyasete yakınlar diye ceza almıyorlar. Ama tekrar dilekçe vereceğim. Fenerbahçe Stadı'nın dışındaki silahlı çatışmayı ve bunların tribünlere yansımalarını kabul edemiyorum. Önlemleri alacağım.

"Caner Erkin konusu..."

Caner konusunu bugün konuşacağız. Hocamız da 1-2 gün süre istemiş.

"Murat Ülker'e binlerce kez teşekkür ediyorum"

Basketbolda bu sene tamamen kulüp finanse etti takımı... Ülker'e binlerce kez yaptıkları için teşekkür ediyorum. Murat Ülker iyi bir Fenrbahçelidir. Binlerce kez teşekkür ediyorum İyi bir iş adamıdır. Aynı zamanda diğer kulüplere de sponsor olmuştur. Hiçbir zaman da "Sadece Fenerbahçe'ye sonsor ol" demedik.

Basket maçlarında, futbol maçlarındakiler yok. 40 kişi Gfb'den geliyor kaçak, 50 kişi Unifeb'den geliyor. Ama futbolda, maç başlamadan yuhalamaya başlıyorlar. Nani'ye Van Persie'ye "yuh" diyorlar. Kolay zannediyorlar. Biz onları getirmek için ne kadar uğraştık biliyor musun, sen evinde uyuyordun?


"Van Persie, Pereira'ya sarılmış! Ne olacak!"

Van Persie gitti Pereira'ya sarıldı... Vay niye sarılmış? Ben 3 gündür ikisini de görmedim. İnsanız ya... Bir tepki koyuyor. Belki devrede bir şey konuştular. Bundan mutlu olacağınıza, "Niye sarıldılar?" diye soruyorsunuz.

Burada bana kızan yok mu, benim kızdığım yok mu? Bir olay olur sevdiğimden çok kızdığıma sarılırım... İnsanız hepimiz... Bir şey olmuş gitmiş sarılmış işte...

"Van Persie bonservissiz alınıyorsa, alsalardı o zaman"

Van Persie bonservissiz alınabilirmiş. Kim diyor bunu? Gidip alsalardı o zaman, niye almadılar.

"Kulüpler Birliği'ne gitmedim, çünkü..."

Kulüpler Birliği'nde çok iyi işler yaptım, bütün takımların haklarını savundum. Hapse girdik, kimse ziyarete gelmedi. Ben davetli miydim? Değildim. Benim pozisyonumda bir insan gidebilir mi?

"Volkan için 'İhtiyacımız yok' deyin bitsin, gitsin"

Volkan Demirel konusunda fazla konuşmak istemiyorum. Yok ben talimat veriyormuşum. Bunlar yanlış şeyler, kimse bunları yapmaz. Bırakın artık bunları... Volkan Demirel değerli, karakterli, iyi Fenerbahçelidir. Stattan ayrılırken Fatih Terim arabasını vermiş göndermiş Volkan'ı. Çocuğun ne suçu var. Sen iyi kaleci değilsin, ihtiyacımız yok deyin. Bitsin gitsin... Kan davası gütmenin anlamı yok. Oradan yazı yazdırıyorlar. Erkek gibi yaz, "Özür dile" diye... Neyse boşver...

"İsteyen istediği yere gider, Caner ve Gökhan..."

İsteyen istediği yere gider. Bu fiyat yükseltmelerin artık bitmesi lazım. Bizden sonra gelen yönetimler bunun acısını çeker. Ben çekmem. Avrupa'dan men ediliriz. Daha iyi şartlar varsa bırakın gitsinler... Bugün Caner, Gökhan 1.750, maç başlarıyla beraber 2'nin (milyon euro) üzerinde alıyorlar... Avrupa'da alamazlar... Avrupalı topçu da buraya para için geliyor. Buradan sen Kuzey Irak'a nasıl bakıyorsan, onlar da bize öyle bakıyor...

Geçmişte bize gelmediler mi? Tümer Metin Beşiktaş'ın kaptanı değil miydi?

2011 Süper Kupası'yla ilgili konuşmak istemiyorum. Mahkemeler bitmeden konuşamam...

Terraneo'yı gönderdim. Bir personeldi, gönderdim.

"Kurşunlanma olmasaydı şampiyonduk"

Bak tekrar söylüyorum. Rize dönüşü kurşunlanma olmasaydı biz şampiyon olurduk. (Muhabire) Seni Diyarbakır'a yollayayım bakayım ne hale geliyorsun! Ardından Mehmet Topal'ın arabasına kurşun! Siz sadece sahaya çıkan futbolcuyu görüyorsunuz.

"İsmail Kartal'a haksızlık yapmadım"

İsmail Kartal'a haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ona "gel seni Avrupa'ya göndereyim" dedim. "Dinlenmek istiyorum" dedi. Aziz Yıldırım olmasaydı, İsmail Kartal Fenerbahçe'ye teknik direktör olabilir miydi?