Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırılarına ilişkin, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik. Ermenistan işgal ettiği topraklarımıza yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışıyor." dedi.

Aliyev, "Ermenistan'ın başlattığı saldırı neticesinde şehit ve yaralılarımız var. Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan'dır." diye konuştu.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Dağlık Karabağ'daki sivil yerleşim yerlerini de hedef alan Ermenistan saldırıları sonrasında Rusya'dan ilk açıklama geldi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı hattında gerilimin yeniden tırmanmasını endişeyle karşıladıklarını, Azerbaycan ve Ermenistan'a derhal ateşe son vermeleri yönünde çağrı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların durdurularak, taraflara müzakerelere başlama çağrısında bulundu. Açıklamada, "Durumu istikrara kavuşturmak için tarafları derhal ateşkese ve müzakerelere başlamaya çağırıyoruz." ifadesi yer aldı.

12 ADET OSA UÇAKSAVAR FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

Ermeni güçlerinin, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlattı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği bildirildi.