İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk'un vefat eden annesinin defnedilmesi sırasında yaşanan olaylara ilişkin, "Gerekli idari ve adli tahkikatlar başladı. Gözaltılar da var" dedi

HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesiyle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ailenin cenazeyi Tunceli'ye götürme kararı aldığını söyledi. Soylu, böyle bir olayı tasvip etmek mümkün değildir ifadesini kullandı. Bakan Soylu, HDP'li Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili, "Gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı, ilgili gözaltı işlemleri de başlamıştır" dedi. Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Soylu, "Biz terörle mücadeleyi kararlılıkla yapmaya da devam edeceğiz ama bizim terörle mücadele etmemizin ana sebebi tektir, milletimizin ve ülkemizin birliği ve beraberliğidir. Bunu incitecek, buna halel getirecek ve bunu sorgulatacak bir davranış içerisinde olamayız ve bunu tasvip edemeyiz" diye konuştu.

‘YAŞANANLARI TASVİP ETMİYORUZ’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, "Anne ve ölüm, kimliklerin, inançların ötesinde bize hayatın kendisini sunar. Bu topraklarda bin yıldır ortak hayatı paylaşıyoruz. Yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Hükümetimiz bu konuda üzerine düşeni yapmakta ve yapmaya devam etmektedir. İçişleri Bakanlığımız ve Hükümet Sözcümüz gerekli açıklamaları yapmıştır. Acılı aileye başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.