Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Hukuk Müşavirliği, Akın Çorap Giresunspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçı sonrası "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Kocaman'ın, Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verdi.

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica da takımının Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynadığı kupa maçındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle yine tedbirsiz olarak kurula sevk edildi.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk mücadelesinde dün Akın Çorap Giresunspor'u 2-1 mağlup etmiş ve Aykut Kocaman maç sonunda açıklamalar yapmıştı. Hakemlere eleştiriler yönelten Kocaman'ın açıklamarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu hakemlerin cesaretleri ve doğrulukları bizim karşımızda müthiş. Daha 1. dakikada sarı kart pozisyonu... Müthiş yakaladı ama rakiplerimiz olunca görülmüyor! Burada daha 1. dakikada görülüyor."

"Hakem galiba Alper Ulusoy'du, Karabükspor maçını oynuyoruz, 3 oyuncumuz sarı kart sınırında.... Çat çat çat diye tam nokta atışı! Niye rakiplerimize de bu olmuyor?"

"Çok tecrübeli bir insanım, çok net gözüküyor. Bizim şampiyon olma ihtimalimiz, iki tarafta da ligde ve kupada çok zor gözüküyor. Fenerbahçe taraftarı bunu bilsin."

"Beşiktaş'ı yendiğimiz maçtan sonra adeta Beşiktaş'ı yendik diye linç edildik akabinde Akhisarspor maçında hemen infaz! Bizim hakemleri yenecek gücümüz yok. Bu organizasyonu geçecek gücümüz yok."

Yine Ziraat Türkiye Kupası'ndaki çeyrek final mücadelesinde Kayserispor, Spor Toto Akhisar Stadyumu'nda Akhisarspor'un konuğu olmuştu. Mücadele ev sahibinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona ererken konuk ekibin teknik direktörü Marius Sumudica, müsabakanın 70. dakikasında hakeme itirazlarından dolayı tribüne gönderildi.