Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce kamulaştırılan Aydın Tekstil arazisinde çıkan yangında 1.5 hektarlık alandaki çam ve zeytin ağaçları küle döndü. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürülürken, soğutma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Aydın Tekstil'in atıl durumdaki lojmanlarının bulunduğu alanın yakındaki arazide bugün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, kuru otlar ve rüzgarın etkisiyle, kısa sürede yayıldı. Alevler kısa sürede zeytin ve çam ağaçları ile kaplı alana da ulaştı. Alevleri farkeden çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yaklaşık 2 saatlik bir çaba sonucunda itfaiye ekipleri alevleri, güçlükle söndürdü. 1.5 hektar alandaki toplam 40 kadar zeytin ve çam ağacının küle döndüğü yangının neden olduğu dumanlar, İzmir-Denizli Karayolu'ndan geçen araç sürücülerine zor anlar yaşattı.

Vatandaşlar, alkol ve uçucu madde bağımlısı kişilerin bu araziye sık sık girip çıktığını belirterek, yangını bunların çıkarmış olabileceğini ileri sürdü.

'KASIT OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR'

Yangınla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait olan Aydın Tekstil arazisinin kuzey batı tarafındaki zeytin ağaçlarının bulunduğu kısımda yangın çıkmış olup, itfaiyemizce yangın büyümeden söndürülmüştür. İtfaiye ekiplerimiz halen soğutma çalışmalarına devam etmektedir. Yangının çıkış sebebi ve kasıt olup olmadığı konusunda gerekli araştırmalar devam etmektedir" denildi.