Ayasofya'nın cami olmasının önünü açan Danıştay'ın son dakika kararı dünyanın gündemine oturdu. Başta uluslararası ajanslar olmak üzere dış basın kararı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.

REUTERS

Reuters haber ajansı acil koduyla geçtiği haberde kararın uluslararası uyarılara karşı alındığına dikkat çekti.

BBC

İngiliz yayın kuruluşu BBC internet sitesi üzerinden 'son dakika' verdiği haberde, 'Türk mahkemesi, 6'ncı yüzyılda inşa edilen Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesinin yolunu açtı' ifadesini kullandı.

AMERİKAN NEW YORK TİMES

Amerikan New York Times gazetesi de 'mimari bir mücevher' olarak tanımladığı Ayasofya'nın mahkeme kararıyla müzeden camiye dönüştürülebileceğini yazdı. Öte yandan değişimin uzun süredir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istendiğine vurgu yaptı.

YUNAN KATHİMERİNİ GAZETESİ

Yunan Kathimerini gazatesi de internet sitesinden aktardığı haberde, 'kararın Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimi derinleştireceği' yorumuna yer verdi.

Yunanistan merkezli Skai'de ise "Türkiye Yüksek Mahkemesi, uluslararası tepkilere rağmen Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin önünü açtı" ifadeleri kullanıldı.

Bir diğer Yunan medyası Naftemporiki'de kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması yapacağı bilgisine yer verildi.

Prothotema haber sitesinde ise karar, "Ayasofya: Türkler camiye giden yolu açmaya karar verdi" başlığıyla duyuruldu.

AL JAZEERA NEWS

Al Jazeera News ise, haberi Ayasofya'nın yeniden camiye dönüşmesinin yolu açıldı başlığıyla duyurdu.

FRANCE 24

France 24 ,'harikalar harikası' olarak tanımladığı Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin önü açıldı dedi.

NBC NEWS

NBC News'te İstanbul'un dünyaca ünlü ikonik Ayasofya'sı camiye dönüşüyor ifadelerine yer verildi.