Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in tweetlerine ve videolarına ara vermesi yakalandığı iddialarını gündeme getirdi. Sosyal medya üzerinden yapılan ve daha sonra sahte olduğu ortaya çıkan paylaşımlarda Peker'in MİT destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaldığı evde yakalandığı iddia edildi.

Çok sayıda kişi Peker'in yakalanmış olabileceğini ve bu yüzden paylaşım yapmadığını dile getirirken, Halk TV'de Özlem Gürses, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini söyledi.

Gürses, 'Birinci ağızdan aldığımız bilgilere göre Peker henüz bulunduğu yerdeymiş ve kendisine yönelik herhangi bir operasyon yokmuş' dedi.

DAHA ÖNCE KENDİSİ YALANLAMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Peker, daha önce de yakalanıp Türkiye'ye getirileceğine ilişkin iddialara sosyal medya üzerinden cevap vererek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Seven dostlarıma korku salmak için Sedat Peker'i aldık, Türkiye'ye geliyoruz diyorsunuz. Ben buradayım. Hadsize had bildirmek adettendir. Bu pazar günü hem bir kolunuzu hem bir bacağınızı kopartacağım. (mecazi anlamda)"