Avrupa Basketbol Şampiyonası final maçında Slovenya ile Sırbistan Sinan Erdem'de karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 93-85 kazanan Slovenya şampiyonluğa ulaştı.

Tarihinde ilk kez final oynayan Slovenya, rakibini 93-85'lik skorla mağlup ederek 40. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın en büyüğü oldu.

Nefes nefese giden final mücadelesinde yıldızlaşan isim 35 sayıyla Goran Dragic olurken, Bogdanovic'in 22 sayısı ise Sırplar'a yeterli olmadı. Bu arada üçüncü periyot sonlarında sakatlanan Sloven yıldız Doncic karşılaşmanın kalan bölümünü kenardan izlemek zorunda kaldı.

Sakatlık nedeniyle yorgun düşen Dragic'in kenarda olduğu maçın son 4 dakikasında sahneye Klemen Prepelic çıktı ve toplamda 21 sayıyla finalin kahramanlarından oldu. Vidmar (3) ve Randolph'un (3) toplam 6 blokluk katkısı da Slovenya'yı ateşledi.

Slovenya turnuvayı namağlup tamamlarken, Sırbistan ikinci finalinde de sahadan boynu bükük ayrıldı. Yugoslavya'nın (8 şampiyonluk) dağılması ve ardından geçen süreçte Sırplar, ülkelerinin Sırbistan adını almasından sonra 2009'da da İspanya'ya yenilip gümüş madalyaya razı olmuştu.

Son 12 Avrupa Şampiyonası'nın tümüne katılan Slovenya, EuroBasket 2017 öncesindeki en büyük başarısına ise 2009'da Polonya'da düzenlenen turnuvada 4. olarak ulaşmıştı.

SLOVENYA-SIRBİSTAN

SALON: SİNAN ERDEM

1. ÇEYREK SONUCU: 20-22

İLK YARI SONUCU: 56-47

3. ÇEYREK SONUCU: 70-67

MAÇ SONUCU: 93-85

BAŞBAKAN, KONUK MEVKİDAŞLARIYLA TAKİP ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Slovenya ile Sırbistan arasında oynanan final maçını salonda takip etti.

Yıldırım, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakayı Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ile Estonya Başbakanı Jüri Ratas ile locadan izledi.

Müsabakayı izleyenler arasında UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de yer aldı. Sloven futbol adamına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı eşlik etti.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Slovenya ile Sırbistan arasındaki final maçına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmayı izlemek için İstanbul'a gelen Sloven ve Sırp taraftarlar, salonu büyük oranda doldurdu.

Türk basketbolseverlerin de takip ettiği müsabakada, Sloven ve Sırp taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.