UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımı, Almanya'nın Bayern Münih ekibini 1-0 yendi.

Bu dakikadan itibaren oyuna dengeyi getiren Atletico, Alman takımının ataklarını kesmeyi başardı. Son dakikalarda karşılıklı ataklar sonucu değiştirmeyince maçı 1-0 kazanan Atletico Madrid, Bayern Münih karşısında rövanş öncesinde avantaj elde etti.

"Bu sezonki en iyi oyunlarımızdan birini oynadık"

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahasında Bayern Münih'i 1-0 yenen Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone "İlk 45 dakikada, Barcelona maçında olduğu gibi bu sezonki en iyi oyunlarımızdan birini oynadık." dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Simeone, "Bu eleme turunun ilk maçını iyi bitirdik ama halen oynamamız gereken ikinci bölüm var. Bayern oyunu değiştirme kapasitesine sahip bir takım. Yedeklerden girenler bizim oyunumuzu zorladı." değerlendirmesini yaptı.

Guardiola: Atletico Madrid kazanmayı hak etti

Bayern Münih Teknik Direktörü Josep Guardiola da "Atletico Madrid kazanmayı hak etti ama biz de iyi bir maç oynadık. Rövanşta daha iyi atak yapmak için alternatifler bulmalıyız." şeklinde konuştu.

Maça kötü başladıklarını ve Saul'un mükemmel golüyle 1-0 yenik duruma düştüklerini ifade eden Guardiola, şunları kaydetti:

"İlk yarının sonunda ve ikinci yarının ilk yarım saatinde iyi işler yaptık ama yeterli olmadı. Önümüzde 90 dakika daha var. İyi konsantre olup, nasıl daha iyi atak yapabiliriz buna bakacağız. Ayrıca Atletico Madrid'in de kontra ataklarını daha iyi kontrol edebilmemiz gerekiyor. Atletico Madrid, rakibine çok az gol pozisyonu veren bir takım ama rövanşta bakalım bunu nasıl çözebileceğiz."

Bir gazetecinin sorusu üzerine Saul ile Messi arasında kıyaslama yapılmasının yanlış olacağını söyleyen Guardiola, "Saul beğendiğim çok iyi bir futbolcu. İspanyol futbolundaki genç bir yetenek ama Messi, Messi." değerlendirmesinde bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale kalacak takımı belirleyecek Bayern Münih ile Atletico Madrid arasındaki rövanş maçı, 3 Mayıs Salı günü Allianz Arena'da oynanacak.