Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Cezaevleri Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, dün Silivri Kapalı Cezaevi'nde Atilla Taş ile görüştü.

Rapor hazırlayan Ağbaba, Atilla Taş'ın kendisine yaptığı açıklamaları paylaştı:

"ENES KANTER SANA FORMA HEDİYE ETMEK İSTİYOR DEDİLER"

“Öyle ya da böyle Erdoğan bir gün gidecek, ama ülkeye adalet her zaman lazım. Enes Kanter gazeteye gelmişti. Beni aradılar, sana forma hediye etmek istiyor dediler. Fotoğraf çektirdim, onu kanıt gösteriyorlar. Beni tutuklayarak gözdağı verdiler. Param pulum yoktu, gazeteden teklif geldi. Magazin ağırlıklı bir gazete olacak dediler. Gazeteye gitmiyordum. Yazıyı yazıp e-posta gönderiyordum.”

"ATATÜRKÇÜ DİYİP SUÇLASALAR ANLAYABİLİRDİM"

Hiçbir suçum yok. Hiç böyle bir suçlamadan buraya geleceğimi düşünmezdim. Polis beni en öne koydu, çektiler fotoğrafımı. Atatürkçü deyip suçlasalar anlayabilirdim. Haber duydum, ‘Atilla Taş firari’ diye haber yapmışlar. Ben o sırada Çeşme’de tatildeydim. Tweet attım, ‘Kaçan da, kaçtı diyen de şerefsizdir’ dedim ve video çekip yola çıktım. Gemlik yakınlarında bir tweet daha attım, ‘Arkadaşlar yola çıktım, sabah İstanbul’da olurum. Bende kaçak göçek yok, sabah kendim gideceğim emniyete’ dedim. Bu tweetten 10 dakika sonra önümü motorlu polis kesti. Benim kendim teslim olmamı istemediler. Teslim olsaydım tutuklamak daha zor olacaktı.

"HÜKÜMETİ ELEŞTİREN HERKES HEDEFTİR"

Ben Erdoğan’ı eleştirerek FETÖ’ye yardım ediyormuşum. Açıkça, hükümeti eleştirmeyin, eleştirirseniz terör örgütünü desteklemiş olursunuz diyorlar. Benim üzerimden sosyal medya kullanıcılarına aba altından sopa gösteriyorlar. Bu şekilde bakılırsa Türkiye’nin %50’si terör örgütüne destek veriyor. Hükümeti eleştiren herkes hedeftir. Benim ülkeye en ufak bir ihanetimi göstersinler, işi savcıya polise bırakmam, kendimi vururum. Bütün bunlar gözdağı ve öfke operasyonu. Bütün suçum hükümeti eleştirip doğruları söylemek.

"YILMAYACAĞIM"

Masum olduğumu ben ne kadar biliyorsam onlar da o kadar biliyor. Demek ki birilerinin canını çok sıkmışım. Alnım açık, başım dik, vicdanım rahat. Çünkü suçsuzum. Tek suçum hükümeti eleştirmek. Yılmayacağım!”