İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Atatürk Havalimanı yılın en zorlu günlerini yaşıyor. Üç gündür süren iptal ve rötarlarla mücadele eden havalimanı, yeni yıla da yoğun çalışmalarla başladı. Gece boyunca devam eden karla mücadele ekibi, sabahın ilk ışıklarıyla da çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Kar kürüme araçlarıyla uçak park alanlarında ve pistlerde biriken karları temizlendi. Uçaklar seferler öncesi buz önleyici sıvıyla yıkandı. Her uçağa uygulanan işlem sebebiyle seferlerde aksama oldu. Havayolu şirketleri çok sayıda iptal gerçekleştirdi. Kalan uçuşlarda rötarlı yapılabildi.

THY 181 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY) bugün de iptallere devam etti. Yılın ilk gününde iç ve dış hatlarda 181 seferini iptal ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı meteorolojik beklenti sebebiyle,olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.” denildi.
Pegasus Hava Yolları bugün yapmayı planladığı yurt içi ve yurt dışı 63 seferini iptal etti. İnternet sitesinde yapılan açıklamada, “Türkiye genelinde başlayan yoğun kar yağışının yarattığı meteorolojik engeller nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen iniş ve kalkışlı bazı seferlerimiz iptal edilmiştir.” denildi. Diğer havayolları da 10'un üzerinde seferini iptal etti.