Olay, 16.00 saatlerinde, Ataşehir Mustafa Kemal mahallesi 3007 caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri 34 BAF 278 plakalı otomobilden şüphelenip durdurmak istiyor. Durmayan aracı takibe alan ekipler, aracı durdurmak için ateş ediyor. Ateş edilen araçta bulunan Cihan Seyhan (17) yaralandı. Şüpheli araçta bulunan ve 8 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan A.S. gözaltına alındı. 5 ayrı suçtan aranması bulunan G.S.’de kaçtı. Olay sonrası, Cihan Seyhan Kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Araçta 2 tabanca bulundu

Edinilen bilgiye göre otomobilde yapılan aramalarda 2 adet tabanca bulundu. Tabancalara balistik incelemesi yapılmak üzere el konuldu.

Yakınları hastaneye akın etti

Olay sonrası Cihan Seyhan’ın hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları, hastaneye akın etti. Burada bir süre duran yakınları, Seyhan’ın ölümü ile yıkıldı.

“Gençlerimiz ölmesin”

Ölen Cihan Seyhan’ın amcası Şakir Seyhan, “Olay, çocuklar arabaya biniyor, uygulama noktasında durdurulmak isteniyor ama galiba ehliyeti olmadığı için kaçıyor. Polis ekipleri arkadan ateş ediyor ve bizim gencimiz Cihan Seyhan’ımız, iki aylık evli gencimizi öldürüyorlar. Emniyet bize, kaçtığını ve polisin de ateş ettiğini söylüyor. Ben buradan devlet büyüklerine sesleniyorum, eğer bu devlet hepimizin ise gerçekten büyük bir acı. Devlet büyüklerimizin buna sessiz kalmasını istemiyoruz. Ateş eden polis şu an savcılıktaymış. Biz şuan da şoktayız. Devletimizden tek ricam, böyle masum gençlerimiz ölmesin, bir hata yapmış olabilir ama bizim devletimiz polisimiz bunu yapmaması lazım” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.