Vatan Gazetesi'nin haberine göre; atlet Aslı Çakır Alptekin dopingli çıktığı için devletten aldığı 2000 altını geri vermiyor. Resmi makamlar tarafından kendisine yapılan çağrıya, “Hepsini harcadım, kalmadı” dediği iddia edilen sporcuya nasıl bir uygulama yapılacağı henüz tespit edilemedi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 1500 metrede 1. olarak altın madalya kazanan Alptekin daha sonraki süreçte biyolojik pasaportunda meydana gelen sapmalar nedeniyle Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından suçlanmış, uzun süren hukuki bir süreç yaşanmıştı. Sonuçta Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) giden dava sporcunun ‘’Suçu kabul etmesiyle’ 8 yıllık cezayla sonuçlanmıştı.

MAHKEME REDDETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü, Aslı Çakır Alptekin'in hesaplarına ve mal varlığına el değiştirme gerçekleşmemesi için mahkemeden ''tedbir'' konulmasını istedi. Mahkeme talebi reddetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü, biyolojik pasaportundaki sapmalar nedeniyle 8 yıl spordan men edilen Aslı Çakır Alptekin'den aldığı ödülleri geri vermesi için Kütahya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştı. Henüz dava tarihi belli olmayan soruşturma mahkeme tarafından devam ediyor. Alptekin, dava dosyasına verdiği ilk savunmada ben doping yapmadım diyerek kendini savundu. Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü ise, Aslı Çakır Alptekin'in hesaplarına ve mal varlığına el değiştirme gerçekleşmemesi için mahkemeden ''tedbir'' konulmasını istedi. Kütahya Asliye Hukuk Mahkemesi, ''tedbir'' isteğini reddetti ve dava tarihi belli olana kadar sürecin normal seyirde işlemesi kararını verdi. Soruşturmalar sona erdiğinde mahkeme tarihi belli olacak ve duruşmalar başlayacak. Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü, Aslı Çakır Alptekin'in devletten aldığı ödülleri kesinlikle geri alacak.