Lider Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasının açılış maçında Gençlerbirliği'ni ağırladı. Galatasaray, mücadeleden 5-1'lik galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılılarda Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor, Eren Derdiyok ve Bafetimbi Gomis'i ilk 11'de oynattı.

Galatasaray, mücadelenin başlarında 1-0 öne geçti: Orta alandan başlayan atakta sol kanatta kısa pasla ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Bafetimbi Gomis pasını sağ kanattan ceza sahası içine hareketlenen Mariano'ya gönderdi. Brezilyalı oyuncu yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Mariano bu vuruşla aynı zamanda Galatasaray'la ilk golünü attı. Tecrübeli savunmacı daha önce Osmanlıspor ve Trabzonspor maçlarında asist yapmıştı.

Gençlerbirliği, 21. dakikada beraberliği yakalamaya yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Palitsevic'in gönderdiği topta ceza sahası içinde rakip kaleye yakın bölgede buluşan Muriqi'nin kaleye sırtı dönük pozisyonda yaptığı vuruşta top Muslera'nın müdahelesiyle kornere çıktı.

Galatasaray ilk yarının sonlarına doğru farkı 2'ye çıkardı: Sol kanatta Younes Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta arka direğe yakın bölgede topa hareketlenen Maicon kafa vuruşuyla skoru 2-0'a getirdi. Brezilyalı savunmacı bu golle Süper Lig'deki 4. golünü kaydetti. Maicon daha önce Osmanlıspor'a 1, Karabükspor'a ise 2 gol atmıştı.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Sarı-kırmızılılar, 2. yarıya da hızlı başladı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına topla giren Belhanda, pasını Gomis'e verdi. Fransız golcü topu ağlarla buluşturarak farkı 3'e çıkardı. Belhanda bu golle maçtaki 2. asistini yaparken ligdeki asist sayısını 5'e çıkardı.

Galatasaray 50. dakikada bir gol daha buldu! Sağ tarafta gelişen atakta topla ilerleyen Eren'in pasında topla buluşan Tolga vuruşuyla skoru 4-0'a getirdi. Bu sezon Galatasaray adına sürpriz golcü olan Tolga, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı! Milli futbolcu bu sezondan önce sadece 1 gol atabilmişti!

Galatasaray, 81. dakikada farkı 5'e çıkardı! Kazanılan penaltıda topun başına geçen Gomis hata yapmayarak bu sezon ligdeki 11. golünü attı ve skoru 5-0'a getirdi.

Gençlerbirliği 83. dakikada Aleksandar Scekic'le farkı 4'e indirdi. Sağ taraftan kullanılan duran topta kafa vuruşuyla rakip ağları sarsan Karadağlı oyuncu bu sezonki 2. golünü attı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray, maçı 5-1 kazandı.