13 yaşından beri bağımlı olan B.G. (21) uyuşturucu belasına nasıl bulaştığını, İstanbul’da hangi bölgelerden nasıl temin ettiğini, piyasanın nasıl işlediğini ve uyuşturucu için hangi suçlara bulaştığını tek tek anlattı.

Arkadaş ortamında bulaştığı uyuşturucu illeti yüzünden hayatı kararan B.G., ayrılan anne ve babası yüzünden aile ortamında büyümediği ve bu nedenle arkadaşlarına sarıldığını söyledi.

ARKADAŞ ORTAMI BOZDU

Arkadaşlarının da ailevi sorunları olduğunu anlatan B.G., “Uyuşturucu ile ‘bir kereden bir şey olmuyor’ diyen arkadaşlarımın yönlendirmesiyle tanıştım. İlk olarak 13 yaşında ecstacy içtim. Zamanla bu zehire alıştım. Bağımlı olduktan sonra madde almak için arkadaşlarım benden sürekli para istedi. Babam para vermeyince telefonumu ve eşyalarımı satmak zorunda kaldım. Uyuşturucu kullanan 11 arkadaşımla birlikte liseden atıldık. Benim için asıl bağımlılık, okuldan atılmam ile başladı” dedi.

KOMUTAN DA BİZE KATILDI

B.G., bağımlılığının üst düzeye çıktığı dönemde, askerliği bu illetten kurtulmak için bir çare olarak gördüğünü söyledi. Askerliğini 2015-2016 yıllarında jandarma olarak yaptığını anlatan B.G., şöyle devam etti: “Birbirimizi dış görünüşümüzden ayırt edebiliyorduk. Maddeye ihtiyaç duyduğumda üst devrelerimden bağımlı olanlarla konuşarak uyuşturucu temin ettim. Hafta sonu izinlerinde temin ettiğimiz kokain ve ecstasy haplarını, üzerimiz tam aranmadığı için rahatça ayakkabıların içinde kışlaya sokabiliyorduk. Hatta komutanlarımızdan İ.D. bazen bizimle birlikte uyuşturucu kullanıyordu. Bir keresinde uyuşturucu içerken yakalandım ve askerliğim bir ay uzadı.”

UYUŞTURUCU SATAN ÇOK

Uyuşturucuyu temin ettikleri şahısları polise tek tek bildirdiklerini söyleyen B.G., “Uyuşturucuyu Bursa Mahallesi'ndeki bir adresten alıyoruz. Uyuşturucu satan şahıs daha önce gözaltına alındı ama cezaevine girmedi. Onun gibi satan çok var. Polisler bazen uyuşturucu aldığımız yıkık binaya gelerek bizi kontrol ediyor. Polislere uyuşturucuyu kimden aldığımızı söylüyoruz. Bize, ‘daha önemli işlerimiz var, çok rahatsız oluyorsanız o pisliği içmeyin’ diyorlar” şeklinde konuştu.

ZEHİR KRİZİNİN DEHŞETİ

B.G. polisin kendilerini takip ettiğini, polis takibinden kurtulmak için sürekli yıkı metruk binalar aradıklarını da söyledi. Bağımlı olan arkadaşlarıyla birlikte metruk bir binada uyuşturucu kullanan B.G., “İki ay önce 8 arkadaşımla birlikte bonzai içerken arkadaşlarım İ.Ö.D., K.D. ve Ş.Ö. krize girdi. Madde etkisinde olduğumuz için tam idrak edemedik. Ağızlarından köpük geldi önce. Sonra düştüler. Öldüklerini sanıp korkup kaçtık, ambulansı aradık. Bütün bu dehşet verici görüntüleri görmemize ve yaşamamıza rağmen kurtulmak çok zor. İçmeyince çok acı çekiyorum. Acı çekmemek için de uyuşturucu kullanıyorum. Eğer kullanmamak acı vermese bırakmak için elimden geleni yaparım” dedi.