Bursa'nın Keles ilçesinde 100 yaşına sağlıklı bir şekilde giren Abdülkadir Selvi, fiziki görünümü ve yaşam felsefesiyle çevresinde büyük takdir topluyor.

Hayatının tamamını Uludağ'da ve eteklerindeki köylerde geçiren Selvi, uzun yaşamasını iyi beslenmeye ve spora bağlıyor.

Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçıvanlıktan garsonluğa, çiftçilikten kırtasiyeciliğe bir çok işte çalıştığını ifade ederek, uzun ve sağlıklı yaşam sırrının iyi beslenme ve sporda olduğunu söyledi.

Bahçesinin evine uzak bir noktada olduğunu ve oraya sürekli yürüyerek gidip geldiğini anlatan Selvi, "İki gün çalışırdım. Eve gelir bir gün dinlenir yine giderdim. Buraya gidiş gelişler hep bana spor oldu. Buz gibi su, tertemiz Uludağ havası, iyi yemekler ve spor. Çok iyi yemek yerim. Yıllarca 1 kilo bile almadım, gıdalarımı çok iyi takip ederim. Bu sabah bir tas zeytinyağı içtim. Cevizi, kuruyemişi ve çikolatayı özellikle çilekli olanları çok severim." diye konuştu.

"Sabah bir tas zeytinyağı içiyorum"

Beslenmesine dikkat ettiğini vurgulayan Selvi, "Sabah bir tas zeytinyağı içiyorum, yatmadan az şekerli yoğurt yiyorum, sigara ve içkiyi bilmem, uzun ve sağlıklı yaşamı en başta spora borçluyum. Bazılarına kızıyorum, hep bir yerleri ağrıyor. Yataktasın hareket et, yoldasın hareket et. Ben her gün yürürüm." dedi.

Selvi, halen ilçenin sokaklarında hızlı adımlarla günde birkaç saat tur attığını, böylece dinç kaldığını ifade etti.

Gençlere öğütler verdiğini anlatan Selvi, ciddi bir hastalığının bulunmadığını ve fazla doktor yüzü görmediğini söyledi.