AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu olmak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevusu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra 'aşı randevusu' ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz.Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

MHRS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ?

Belirlenen tarihte aşı randevusuna gidemeyecek olan vatandaşlar aşı randevusunu MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden iptal etme şansı var.

AŞI TAKVİMİ

1. Aşamada Sağlık kurumlarında çalışanlar, eczanede çalışanlar; yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar; 65 yaş üstü bireyler aşılandı.

2. Aşamada ise hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler aşılandı. Son olarak 55 yaş üstü bireylerin aşılama işlemleri başladı.

Ardından 50 yaş üstü bireyler aşılanacak.

3. Aşamada Kronik hastalığı olan kişiler öncelikli olmak üzere 40-49 yaş arası, 30-39 yaş arası, 18 - 29 yaş arası bireyler aşılanacak. kronik hastalığı olanların ardından ise yaş gruplarına göre diğer bireyler aşılanacak.

4. Aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılanacak.