Gerekirse futbolu bırakmayı göze aldığını söyleyen golcü futbolcu, kadro dışı kalmanın umurunda olmadığını; yalnızca Trabzonspor formasından ve taraftarından uzak kalacağı için üzüleceğini söyledi. Vatan Gazetesi'ne konuşan milli oyuncu, kamuoyunun gerçekleri bilmesi gerektiğini aktardı.

Burak Yılmaz, yönetimle olan gerginliğinin eski başkana "ağabey" diye bahsetmesinden kaynaklandığını belirtti. Golcü futbolcu, yeni başkanın, çevresindekilere ve menajerine 'Ben o konuşmayı kafaya taktım' dediğini söyledi.

Yıldız oyuncu, 'alacağının üç gün gecikmeli ödenmesi' konusuna da açıklık getirdi. Yılmaz, yeni başkanın 15 Mayıs'ta ödeme yapılacağı taahhüdünü verdiğini ancak bu tarihte yabancıların hepsine ve birçok yerli oyuncuya ödeme yapılmasına rağmen kendisine yapılmadığını söyledi. Golcü oyuncu ilk olarak bu tarihte federasyon yoluna gittiğini ifade etti.

Burak, bundan sonra da ödemelerin aksaması durumunda her ay için yine Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracağının altını çizdi.

Milli futbolcu, transfer döneminde Beşiktaş'la olan görüşmeler konusunda da konuştu. Yıldız isim, "Başkan 'görüşmedik' diyor ama 2.5 milyon Avro artı Atiba'ya beni vermişlerdi." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Trabzonsporlu yöneticilerin, menajerini "1.4 milyon Avro'dan vazgeçeceksiniz" diye zorladıklarını da sözlerine ekledi. Bu sebeple taraflar anlaşmışken bir tweet atarak Beşiktaş'a teşekkür ettiğini söyleyen Burak Yılmaz, "Ben bunu hak etmedim." dedi.

Milli golcü, sezon öncesi maaşında indirime gidilmesi konusuna da değindi.

" 'İndirim yapılmadı' diyorlar. Bir çırpıda 750 bin avroyu sildim ben. Beni istemiyorlardı ama yüzüme bir şey söyleyemediler." diyen yıldız futbolcu, yönetimin kendisinin arkasından Arap kulüpleriyle görüştüğünü de iddia etti.