Osmaniye’de görev yaparken geçici görevle gittiği Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerce şehit edilen Veysi Kakı’dan geriye arkadaşlarıyla olan son buluşması ve şehit olmadan önce yazdığı son mesajları kaldı.

İLKOKUL ARKADAŞLARINI BULDU
Ocak ayı sonunda rapor alarak Mersin’de yaşayan ailesinin yanına gelen Kakı, uzun zamandır görmediği ilkokul arkadaşlarını bulmaya karar verdi ve sosyal medya üzerinden birçoğunu bularak onlara ulaşmayı başardı. Daha sonra Veysi Kakı, 13 yıl sonra ilkokul arkadaşları ile buluştu. 8 yıl boyunca merkez Toroslar ilçesindeki Anafartalar İlköğretim Okulu’nda aynı sıraları paylaştığı 19 arkadaşı ile geçen 2 Şubat’ta yeniden bir araya gelen Kakı, eski dostlarıyla buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. İlkokul fotoğraflarına bakıp anılarını tazeleyen gençler, buluşmada bol bol fotoğraf çektirip birbirlerine bir daha ayrılmama sözü vermişti.

Yeniden buluşma sözü verilerek ayrıldıktan sonra geçici görevle Şırnak’ın İdil ilçesine giden Kakı, arkadaşlarıyla olan bağını koparmamak için de WhatsApp’ta "Anafartalar" adıyla oluşturulan gruba katıldı. Kakı, görev süresi boyunca her anını arkadaşlarıyla paylaşıp onlardan destek aldı.

"BANA DUA EDİN"
17 Şubat gecesi yine arkadaşlarıyla Anafartalar grubundan mesajlaşan Veysi Kakı, o sırada sabah operasyon olacağı bilgisini aldı ve mesajlaşma grubundan operasyon olacağını paylaştı. Arkadaşlarından dua isteyen Kakı, konuşma grubuna, "Size hayırlı geceler, uyumam gerek. Yarın çok büyük bir operasyon içerisinde olacağım. Bana dua edin" diyerek arkadaşlarından destek istedi. Arkadaşları da mesajlarıyla ona destek olmaya çalıştı.

MESAJDAN SAATLER SONRA ŞEHİT OLDU
Sabah saatlerinde hazırlıklarını yaptıktan sonra operasyon bölgesine giden Kakı, aynı gruba bu defa "Hayırlı sabahlar. Şırnak idil ilçesindeki operasyona başladık. Hadi hayırlısı" yazdı. Bu mesajdan saatler sonra İdil’den Veysi Kakı’nın şehadet haberi geldi.