Şanlıurfalı olan Kick Boks Milli Takım Antrenörü Murat Akaltun, kentin dezavantajlı bölgelerinde yetenekli gençlerin tespit edilmesine yönelik yaptığı araştırmalarda merkez Eyyübiye ilçesindeki 20 yaşındaki Sezer Agolday'ın dövüş sporlarına ilgisini fark etti.

Akaltun'un spor salonuna davet ettiği Sezer Agolday yaklaşık 3 yıllık çalışmanın ardından adını Türkiye'de yavaş yavaş duyurmaya başladı.

Gün geçtikçe daha fazla dövüş sporuyla ilgilenen Sezer, bir süre sonra yetenekli olduğunu düşündüğü kendisinden 4 yaş küçük kardeşi Menan'ı da salona getirdi.

Kısa sürede önemli başarılara imza atan Sezer Agolday, geçen yıl Aydın'da düzenlenen Muay Thai Türkiye Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde, kardeşi Menan da aynı şampiyonanın küçükler kategorisinde şampiyon oldu.

Sezer, son olarak 3 ay önce katıldığı Avrupa Kupası Kick Boks Şampiyonası'nda ise sakatlanmasına rağmen aynı kategoride finalde ikinci olmayı başardı.

Menan da Adana'da düzenlenen Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda da yine birinciliğe ulaştı.

Agolday kardeşler, birlikte aynı salonda dünya şampiyonu olabilmek için ter döküyor.

"Hedefim ülkemizin ismini dünya şampiyonu olarak duyurmak"
Sezer, sporu çok sevdiğini belirterek, "Hedefim inşallah ülkemizin ve şehrimizin ismini dünya şampiyonu olarak duyurmak. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. İnşallah bunu çalışarak gerçekleştireceğim." dedi.

"İlerde hedefim Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak"
Menan da daha çok kick boksu sevdiğini söyledi.

Ağabeyinin kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayan Menan, "İlerde hedefim Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Ağabeyim bana çok yardımcı oluyor, onu örnek alıyorum. Birlikte antrenmanlar yapıyoruz. Salonda da çalışıyoruz. Ağabeyim her zaman yanımda olduğu için yer fark etmiyor, nerede olursa olsun antrenman yapıyoruz. Akşam sabah fark etmiyor evde salonda çalışıyoruz, mekan önemli değil. Her zaman antrenman yapma imkanı buluyorum." şeklinde konuştu.