Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Medical Park Arena'da oynanan ve nefes kesen karşılaşmayı Beşiktaş, Trabzonspor karşısında 4-3 kazandı.

Ev sahibi Trabzonspor'un gollerini 25. dakiakda Okay Yokuşlu, 63. dakikada Castillo, 65. dakikada Hugo Rodallega kaydetti. Beşiktaş'ın golleri ise 4. dakikada Cenk, 55. dakikada Aboubakar, 74. dakikada Talisca ve 90+1. dakikada Atiba'dan geldi.

Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş puanını 61 yaparken, Trabzonspor puanı 44 puanda kaldı. Bordo-mavili ekip 2017 yılında ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında sahasında Adanaspor ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ise gelecek hafta ligde Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

TRABZONSPOR 3-4 BEŞİKTAŞ

STAT: Medical Park Arena
HAKEM: Ali Palabıyık
SAAT: 19.00
YAYIN: beIN SPORTS 1

TRABZONSPOR: Onur, Mas, Durica, Uğur, Pereira, Onazi, Okay, Yusuf Yazıcı, Olcay, Castillo, Rodallega
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Tosic, Marcelo, Gökhan, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Quaresma, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu ceza alanı dışındaki Olcay Şahan kaleye gönderirken, kaleci Fabricio meşin yuvarlağın sahibi oldu.

4. dakikada Beşiktaş, golü buldu. Babel'in pasıyla soldan ceza alanı son çizgisine inen Adriano, topu uygun durumdaki Cenk Tosun'un önüne çıkardı. Bu futbolcu da gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelere gönderdi: 0-1

14. dakikada Onazi'den topu kapan Talisca'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Babel, kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu meşin yuvarlağı kaleye vurmak yerine tekrar Talisca'ya aktarmak isteyince, savunmada Durica araya girerek büyük bir tehlikeyi önledi.

18. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında ceza alanı sol çaprazındaki Babel'in şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak topun sahibi oldu.

25. dakikada Trabzonspor, beraberliği sağladı. Yusuf Yazıcı'nın pasında topla buluşan Okay Yokuşlu, ceza yayı üzerinden sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı Fabricio'nun sağından filelerle buluşturdu: 1-1

33. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza alanı dışından sert şutunda top az farkla üsten auta çıktı.

34. dakikada Beşiktaş'ta sakatlanan Quaresma'nın yerine Aboubakar, oyuna dahil oldu.

41. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Rodallega'nın kafa vuruşunda, kaleci Fabricio yatarak topu çelmeyi başardı.

43. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında ceza yayının gerisinden Talisca'nın yerden şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.