Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istediği performansı sergileyemeyen Galatasaray'da gözler ara transfer dönemine çevrilmişti.

Yabancı ve kiralık oyuncuların fazlalığı ile takıma aidiyet duygusu eksikliği yaşayan Galatasaray, ocak ayında yerli operasyonuna başlıyor.

Sivasspor'da mükemmel bir grafik sergileyen Mert Hakan Yandaş'a teklif yapmaya hazırlanan Galatasaray, eski futbolcusu Arda Turan'ı gündemine almıştı.

Galatasaray'ın Başakşehir'i konuk ettiği maçta teknik direktör Fatih Terim'in elini öpen Arda Turan, hocasıyla arasını düzeltmişti. Yaşanan bu olaydan sonra Arda'nın Galatasaray'a döneceği yüksek sesle konuşulurken transferle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Sarı-kırmızılı yönetim, ocak ayında Medipol Başakşehir'e Arda Turan'ı kadrosuna katmak için teklifte bulunacağı iddia edilmişti.

Kulüplerin anlaşması beklenirken Galatasaray tecrübeli oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Barcelona ile görüşerek transferi tamamlayacak.

Tecrübeli yıldızın Fatih Terim'e yakın olan isimler ikna için devreye soktuğu hatta Barcelona ile bile konuyu görüştüğü ortaya çıktı. Arda'nın, "Para önemli değil. Yeter ki Galatasaray'a döneyim" dediği de öğrenildi.

Takvim'in haberine göre; Arda'nın boş mukaveleye imza atmaya hatta para almamaya bile hazır olduğu öğrenildi.

TERİM'E BASKI YAPIYORLAR

Arda Turan'ın Fatih Terim'e yakın olan isimleri dönüş konusunda ikna için devreye soktuğu da belirlendi. Bu isimlerin tecrübeli teknik adama baskı yaptığı öne sürülüyor.

BARCELONA PARA İSTEMEYECEK

İspanyollar sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Arda için ücret istemeyecek. Yıldız futbolcunun yakın çevresine, "Para önemli değil. Yeter ki G.Saray'a döneyim" dediği belirlendi.

Kaynak: FotoMaç