Mazlumların yaralarını sarmak için Bangladeş’e giden Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, sığınmacı kamplarındaki Arakanlı Müslümanlarla kucaklaştı. Yükselen tekbirlerle başlayan ziyarette ortak dil dua ve gözyaşı oldu.

ACILARA ORTAK OLDU

Emine Erdoğan başkanlığındaki heyetin ilk durağı Kutupalong Kampı oldu. Ziyarette Emine Erdoğan’a oğlu Bilal Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Aile Bakanı Kaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan da eşlik etti. Yetkililerden bilgi alan Emine Erdoğan ardından kamptaki Müslümanlarla kucaklaştı.

VAHŞETİ ANLATIKLAR

Sığınmacıların yaşadıkları zorlukları dinleyen Erdoğan, bazı çocukları kucağına alarak sarıldı. Elinde bazı belgelerle yaşadıklarını anlatan acılı kadını bağrına basan Emine Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı. Kampı ziyaret eden Türk heyete büyük ilgi gösteren Arakanlı Müslümanlar, heyetle birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu çağda bu vahşet inanılır değil

Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Emine Erdoğan, tüm dünyayı Arakan’a yardıma çağırdı. Erdoğan, "İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil Bizim çocuğumuz değil diye görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz bunda. Buraya bunun için geldik. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Yardım için geldik" diye konuştu.

Birlikte yardım edelim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Bangladeş’e Arakanlıların yanında olduğumuzu göstermek için gittiklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Bangladeşli dostlarımıza da şu mesajı veriyoruz: Bu insanlara birlikte yardım edelim. Buradan tüm dünyaya, buradaki durumu göstermek istiyoruz. Sadece göstermek yetmez. Arakan sorununa kalıcı bir çözüm bulmak istiyoruz" dedi.