Apple'ın güvenlik alanına yönelik araştırma yapan, 11'inci sınıf öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, bilgisayar ve telefonlarda kullanılan internet tarayıcısı Safari'nin açığını buldu. Konu hakkında Apple’ı bilgilendiren Yılmaz, dünya devinin teşekkür listesine girdi. 14 Şubat'ta yayımladığı ek teşekkür listesine "Yiğit Can Yılmaz'a desteği için teşekkür ederiz" notuyla Yiğit Can Yılmaz'ın ismini ekledi.

Bulduğu açık ile insanların sahtecilik yapabileceğini o nedenle açığın giderilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Yiğit Can Yılmaz şunları söyledi:

"Safari de şöyle bir sorun keşfetmiştim. Örneğin benim internet sitemi ziyaret ettiniz, ben internet sitemin içeriğini değiştirebiliyordum ve adres çubuğunu değiştirip size sahtecilik yapabiliyordum, verilerinizi çalabiliyordum, bunlarla art niyetli şeyler gerçekleştirebiliyordum. Bunu Apple'a bildirdim, Apple gerekli düzenlemeyi yapacağını söyledi. Hatta şöyle bir karar vardılar, 'Biz bu sorunu çözmek için yeni bir güvenlik politikası geliştirmeye karar verdik, sizin de isminizi ek teşekkür listesine almaya karar verdik' dediler. Ardından Apple güncellemeyi yayınladı ancak ilk başta eklemedi. Apple'a ne zaman ekleyeceklerini sordum ben bu konuyla ilgili kendileriyle iletişime geçtim. Apple, Şubat'ın 14'ünde web sayfası üzerinde bir güncelleme yapacağını ve ismimi güvenlik sayfasına ekleyeceğini söylediler. Şu an ismim IOS 11.2 ve Safari 11.0.2 güvenlik listesinde mevcut, ek teşekkür listesinde. Apple'ın ek teşekkür listesinde 'Yiğit Can Yılmaz'a desteği için teşekkür ederiz' yazıyor."