Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 51 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı EXPO 2016 Antalya kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapıldı.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 51 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı EXPO 2016 Antalya kapsamında sadece hafif raylı sistem için yaklaşık 900 milyon liralık yatırım yapılarak, turizm kenti Antalya demir ağlarla örüldü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kent merkezinden havalimanı ve EXPO sergi alanına aktarma yapmadan ulaşımı sağlamak amacıyla 20,6 kilometrelik tramvay hattı yapılarak, kentteki raylı sistem miktarı 32 kilometreye çıkarıldı.

Sözleşmesi 450 gün olan raylı sistem hattı, üstün gayret gösterilerek 150 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Raylı sistemin açılışı, 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

"RAYLI SİSTEM HATTINI EXPO AÇILIŞINA YETİŞTİRİYORUZ"

Trilyonluk projeleri bir bir hizmete sunduklarını vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya kapsamında yapımı süren EXPO tramvay hattının 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağına değinen Yıldırım, "EXPO 2016 Fuarı'nın eşiğinde olan Antalya için dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı göstererek sözleşmesi 450 gün olan Antalya 2. Etap Raylı Sistem Hattını 150 gün gibi kısa bir sürede tamamladık ve EXPO açılışına yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Bakan Yıldırım ayrıca Antalya'da toplam raylı sistem uzunluğunun 32 kilometreye ulaşacağını bildirdi.