Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2016-2017 sezonunu değerlendirdi.

Sezonun kendileri için tecrübe olduğunu ifade eden Öztürk, takımda kötü bir başlangıcın Avrupa'ya hedefine kadar uzadığına dikkati çekti.

Ligi 5. sırada tamamladıklarını belirten Öztürk, buna rağmen UEFA Avrupa Ligi'ne katılamadıklarını anımsattı. Camiada kenetlenmenin altyapısını çok iyi kurma başarısını gösterdiklerini anlatan Öztürk, "Hedefimiz gelecek sene şampiyonluk yarışında olan bir takım yaratmak." dedi

"Eto'o'yu satmayı düşünmüyoruz"
Antalyaspor takım kaptanı Samuel Eto'o'yu satmayı düşünmediklerini de kaydeden Öztürk, Kamerunlu yıldız oyuncuyla görüştüklerini ve bu düşüncelerini kendisine açıkladıklarını söyledi. Öztürk, Eto'o'nun "Ben bu takımı şampiyon yapmak istiyorum." karşılığını verdiğini aktardı.

Ali Şafak Öztürk, Eto'o'nun gelecek sezon sona erecek sözleşmesini doğru şartlar oluşması halinde uzatabileceklerini ifade etti.

TFF 1. Lig play-off final maçındaki olaylar
Dün Antalya Stadı'nda Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan TFF 1. Lig play-off final mücadelesinde çıkan olaylara değinen Öztürk, şunları söyledi:

"İnsanın içi gidiyor. Yazık, çünkü milli servet diyoruz. Karnaval havasında geçmesi gereken bir maç. İnsanımızın genel itibarıyla futbol seyretmeyi öğrenebilmesi lazım. Hala 20-30 yıl önceki stat yakmalar, meşalelerle oyun durdurmalarla övünebilen futbol seyircisi görüyoruz. Bu kafa yapısından kurtulabilmemiz lazım. Zararla ilgili hala sayım yapılıyor. Antalya Stadı'nda hasar büyük. Çimde, saha zemininde ve tartan pistinde ciddi şekilde zarar var. Koltuklarda dün akşamda bu yana sayım devam ediyor. En son kırık koltuk sayısı 5 binin üstündeydi. Zararın bu kadar yüklü olmasında ihmalin kesinlikle büyük payı var."