Ülkeye gerçekleşen siber saldırılar sonrası Anonymous, Tayland yüksek mahkemesine ait önemli bilgilerinternete sızdırıldı.

Politik amaçlar doğrultusunda, bazı konularda duyarlılık yaratma isteğiyle çeşitli ülkelere karşı siber saldırlar düzenleyenhacker grubu Anonymous, son günlerde aralıksız çalışyor. Kısa bir süre önceTürkiye’ye yönelik saldırı düzenledikten sonra Nijerya’ya dönen Anonymous, şimdi de Tayland’a yöneldi.

Yaklaşık 10 gün önce Tayland mahkemelerinin internet sitelerini çökerten hacker grubu, şimdi de o saldırı sırasında elde ettiği bilgileri internette yayınladı.

BoycottThailand adı altında düzenlenen siber saldırılar sırasında Tayland yüksek mahkemesinden sızdırılan 1 TB’lık veri, Anonymous tarafından yayınlandı. Yayınlanan bu veriler arasında davalar hakkındaki detaylar, maaş bordroları, bütçe bilgileri gibi önemli bilgiler yer alıyor. İki İngiliz’i öldürmek suçlanan Myanmar göçmenlerinin idama mahkum edilmesi nedeniyle Tayland’a savaş açan hacker grubu, ülkedeki adalet sisteminin yozlaşmış olduğunu iddia ediyor.


Kaynak: CNN Türk