Ölen annesinin sosyal yardım çeklerini alabilmek için onu gömmeyen ve cesedinin evde çürümesine izin veren kişi polisi tarafından tutuklandı.

Heller'ın annesinin kaybolduğu ihbarını yaşlı kadını birkaç ay görmeyen bir aile üyesinden alan polis, durumu kontrol etmek için eve gitti. Heller, 25 Ekim'de kapıya gelen polisin eve girmesine izin vermedi. Ancak, aynı günün ilerleyen saatlerinde bir arama emriyle geri dönüp evi arayan polis yaşlı kadının cesedini buldu.

Soruşturma kapsamında Federal Sosyal Güvenlik İdaresi Genel Müfettişliği Ofisi ile temasa geçen Bedford Polisi, Heller'in annesinin Sosyal Güvenlik ödemelerinin ölümünden sonraki aylarda banka hesabına yatmaya devam ettiğini doğruladı.

Otopsi raporu Heller'in annesinin bu yılın mayıs aynının sonuna doğru öldüğünü gösterdi. Otopside kadının ölümü doğal sebeplerden öldüğü belirlendi. Heller'ın haksız yere aldığı iddia edilen sosyal güvenlik çeklerinin toplamda ne kadar paraya denk geldiği açıklanmadı. Olayın ayrıntılarının 6 Ocak 2022'de gerçekleşecek mahkemede açıklanması bekleniyor.