Tem Otoyolu’nun Ankara yönü, Bolu Dağı Tüneli çıkışından itibaren Abant Kavşağı’na kadar olan yaklaşık 4 kilometrelik bölümü üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle 10 Mayıs’tan itibaren 3 ay boyunca ulaşıma kapatıldı. Bu bölümde ulaşım, İstanbul yönünde gidiş-geliş olarak sağlanmaya başladı. İstanbul yönüne giden sürücüler, dubalarla bölünen yolun 2 şeridini kullanırken, Ankara yönüne giden sürücülere tek şerit tahsis edildi. Bu yüzden Ankara yönünde zaman zaman yoğunluk yaşanınca ulaşım da aksadı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Özellikle yolun tek şeride düştüğü tünel çıkışında araç kuyrukları oluştu. Bunun üzerine trafik ekipleri, yoğunluğun arttığı dönemlerde sürücüleri Kaynaşlı Gişeleri’nden D-100 Karayolu’na yönlendirdi. D-100 Karayolu’nu kullanarak Bolu Dağı’nı tırmanan sürücüler Abant Gişeleri’nden tekrar TEM Otoyolu’na girerek yola devam ediyor.

10 MAYIS'TAN BU YANA ULAŞIMA KAPALI

Öte yandan, 10 Mayıs’tan bu yana ulaşıma kapalı olan TEM’in Ankara yönünde henüz bir çalışma yapılmaması dikkat çekti. Sürücüler ve kapatılan bölümde yol kenarındaki tesis sahipleri, yolun 4 gündür kapalı olmasına rağmen bir çalışma yapılmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.