PYD'nin Azez'i işgaline topçu birlikleriyle karşı çıkan Türkiye, YPG'li canlı bombanın Ankara saldırısının da ardından, ek tedbirleri devreye sokarak ‘kara sınırı angajman kuralları'nı mercek altına aldı.

YPG'li canlı bomba tarafından Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının ardından güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Rusya ve Esad güçlerinin sağladığı destekle başlattığı etnik temizlik ve Azez'e yönelik işgal girişimine sınır hattındaki topçu birlikleriyle müdahale eden Türkiye, ek tedbirleri de devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, "Türkiye-Suriye Kara Sınırı Angajman Kuralları" da mercek altına alındı.

PAZARTESİ GÜNDEME GELECEK

Türkiye-Suriye Kara Sınırı angajman kuralları değişikliğine ilişkin hazırlığın Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmesi bekleniyor..

ERDOĞAN GENİŞLETEBİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, angajman kurallarının Türkiye'ye yönelik tüm tehditleri kapsayacak şekilde genişletilebileceğini belirtmiş ve "Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. AKŞAM)