Arakanlı Müslümanların dramını dünyaya duyurmak için çok sayıda ülkenin lideri ile görüşme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ile de telefonla görüştü. Erdoğan, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı.

ORANTISIZ GÜÇTEN UZAK DURUN

Türkiye'nin terörü de masum sivilleri hedef alan operasyonları da kınadığını hatırlatan Erdoğan, hadiselerin ciddi bir insani krize dönüşmesinin endişe ve infiale neden olduğuna da dikkati çekti. Erdoğan, Türkiye'nin sorunun çözümüne yönelik çabaları desteklediğine, bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğine de işaret etti.

ÇAVUŞOĞLU BANGLADEŞ’E GİDİYOR

Erdoğan, Myanmar lideri ile görüşmesinde başta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid olmak üzere muhtelif liderlerle yaptığı görüşmelere de değindi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, konuya ilişkin Bangladeşli mevkidaşı Mahmud Ali ile telefonda görüştü. Çavuşoğlu, bugün Arakanlı Müslümanların bulunduğu kampı ziyaret etmek üzere Bangladeş'e gidecek. 8’DE

NOBEL ÖDÜLÜ GERİ ALINSIN

Myanmar'da Arakan Müslümanlarına yönelik insanlık suçlarına tepki giderek büyüyor. Fas'in başkenti Rabat'ta bulunan İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu, Myanmar lideri Aung San Suu Çii'nin Nobel Barış Ödülü'nün geri alınması talep etti.