Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olan oyuncu Angelina Jolie, Afganistan'daki gelişmelerle ilgili farkındalık yaratmak için Instagram hesabı açtı. Daha önce sosyal medya hesabı olmayan Jolie, açtığı Instagram hesabında "Temel insan hakları için mücadele veren insanların hikayelerine" yer vereceğini belirtti.

İlk paylaşımında Afgan bir genç kızın mektubuna yer veren oyuncu, "Bu Afganistan'daki bir genç kızdan gönderilmiş bir mektup. Şu anda Afganistan halkı sosyal medyada iletişim kurma ve kendilerini özgürce ifade etme özgürlüğünü kaybediyor. Ben de Instagram'a insan hakları için mücadele edenlerin hikayelerini ve seslerini anlatmaya geldim" yazdı.

Oyuncu, paylaşımına şöyle devam etti: '11 Eylül'den iki hafta önce Afganistan sınırındaydım, Taliban'dan kaçan Afgan mültecilerle tanıştım. Bu yirmi yıl önceydi. Afganların ülkelerini pençesine alan korku ve belirsizlik ortamında bir kez daha yerlerinden edilmelerini izlemek korkunç. Bu kadar çok zaman ve para harcanması, kan dökülmesi ve sadece bu noktaya gelmek için hayatların yok olması, anlaşılması zor bir hata.

Dünyanın en yetkin insanlarından olan Afgan mültecilere, yıllarca yük gibi davranmasını izlemek ise o denli korkunç. Olanak ve saygınlıkları olsaydı, kendileri için neler yapabileceklerini biliyorum. Ve sadece eğitim almak isteyen değil, bunun için mücadele eden o kadar çok kadın ve kızla karşılaşıyoruz ki.

Kendini bu işe adayanlar gibi ben de vazgeçmeyeceğim. Yardım etmenin yollarını aramaya devam edeceğim. Ve umarım bana katılırsınız.'