Türkiye'nin paralel yapıyla mücadelesineABD'de destek olan uluslararası hukuk firması Amsterdam&LLP Partners'in sahibi avukat Robert Amsterdam, FETÖ terör örgütüne dair elde ettikleri çok çarpıcı bulguları ABD'de düzenlediği toplantıda açıkladı.

Amsterdam, örgütün okullar üzerinden 1 buçuk milyar dolar kazandığını ve parayı ABD'li siyasetçilere verdiğini duyurdu.

Amsterdam, düzenlediği toplantıda yaptıkları çalışmalara dair önemli bilgileri paylaştı. Amsterdam'ın çarpıcı açıklamalarından FETÖ'nün ABD'deki varlığına ilişkin çok önemli detaylar yer buldu.

İşte Amsterdam'ın araştırmalar kapsamında elde ettiği bulgular:

"TEKSAS'TA DAVA AÇACAĞIZ"

California'daki Gülen okullarının finansal üslerinin yüzde 70'i kayıt dışı. Çok okulları var ve Şubat ayında ilk davayı orada açtık, Pazartesi de Teksas'ta dava açacağız.

OKULLAR ÜZERİNDEN 1 BUÇUK MİLYAR DOLAR KAZANIYORLAR

Öğretmenlerden topladıkları paraları politikacılara veriyorlar. FBI incelemeye başladı. Indiana da yerel politikacıları Türkiye'ye götürdüler. 400 kişi. Birçok eyalete bunu yapıyorlar. Teksas davasında politikacılara verilen paraları belirleyeceğiz seçim öncesi
Senatörlerden biri paranın geldiği yeri öğrenince parayı iade etti.

ASKERİ ÜSSE GİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Askeri üsse girmeye çalışıyorlar. Bu endişe verici bir durum ve bunu tespit ettik. Türkiye'deki yurtlarda uygulanan, 'abi sistemi'ni askeri öğrencilere yapıyorlar Burada büyümeye ve para aklamaya devam ediyorlar Plastik bir cemaattir.

PARALARI SİYASETÇİLERE VERİYORLAR

ABD kanunlarını ihlal ediyorlar. Buradaki paraların büyük bir kısmı Türkiye'ye gidiyor. FETÖ elde ettiği paraları ABD'li siyasetçilere vermektedir."