Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. Ülkemiz, tıpkı pençeleri sökülmüş bir aslan gibi ehlileştirilmek, boyunduruk altına alınmak isteniyor. Eski o pısırık Türkiye'ye alışmış olanlar, iddialı, vizyoner ve güçlü bir ülkeyi, güçlü bir Türkiye'yi hazmedemiyorlar. Bizim alan el değil de veren el durumuna gelmemiz birilerinin kabusudur.

KENDİNİ BİLMEZ ELÇİ

Türkiye'nin bağımsızlığına leke sürdürmeme kararlılığı birilerini ciddi olarak rahatsız ediyor. Bu olayı (vize krizi) ortaya çıkaran buradaki büyükelçidir. Amerika'nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Onların aldığı karar neyse kelimesi kelimesine aynını onlara iade edeceksiniz dedim.

BÖYLE BİR TÜRKİYE YOK

Biz size muhtaç değiliz. Paramızla silah istediğimiz zaman kongre diyorsun ama terör örgütüne para dahi olmadan ücretsiz olarak veriyorsun. 3 bin 500'e ulaşan TIR Kuzey Suriye'ye girdi. Sayın Başkan'a sordum bundan haberiniz var mı? Olur mu öyle şey dedi. Bunlar bizi herhalde görmez sağır zannediyorlar ama böyle bir Türkiye yok artık.

ASIRLIK HESAPLAŞMA

Türkiye asırlık bir hesaplaşmayla karşı karşıyadır. Gezi olaylarında duvarlara 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazılması tesadüf değildir. 1453'ü zulüm olarak görenler olsa olsa Bizans'ın çocuklarıdır. Terör koridoru sadece Türkiye'yi kuşatmaya yöneliktir. Rejim, PKK'ya Barzani'ye yanınızdayız diyor. Bunlar birbirinin dostudur bizim dostumuz olamaz.

HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR?

“Söyledikleri şey bu, 'Dünyada şu anda görüşecekleri ülke kalmadı.' Bakıyorsun bir tanesi kalkıp diyor ki 'Batı'dan tamamen kopmuş, Ortadoğu'ya sığınmış bir Türkiye var.' Kim? Önünde de profesör yazıyor. Bunlar haddini bilmiyor. Senin her yerin profesör olsa ne yazar? Sen bir defa neyi müdafaa ettiğini, neyi konuştuğunu, şu anda Türkiye'nin bulunduğu yeri, konumu bilmeyecek kadar acizsin.

POLİS MİLLİ SİLAH KULLANACAK

“Bundan sonra artık Sayın Bakan'a da burada söylüyorum, Sig Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır, kullanmamalı. Artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanmak suretiyle bu adımları atacağız. Biz artık bu tabancaları veya bunun daha uzun mesafelisini ülkemizde yapıyoruz. onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bize tembellik geliyor. Gerek yok.”