Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden (CAIR) yapılan açıklamada, bir erkek öğrencinin 15 yaşındaki Müslüman kız öğrenciye "terörist" diye bağırması üzerine çıkan tartışmaya müdahale eden okulun adlı güvenlik görevlisinin aşırı güç kullanarak kız öğrenciyi okuldan uzaklaştırdığı ifade edildi. Açıklamada, güvenlik görevlisinin tartışma sırasında sadece Müslüman kız öğrenciye müdahale ettiği, genç kızı kelepçe takıp başörtüsünü çekerek polis departmanına götürdüğü aktarıldı.

ZORUNLU İZNE ÇIKARILDI

Okul yönetimi, Jason Rieck'in zorunlu izne çıkarıldığını açıkladı. CAIR, güvenlik görevlisinin disipline sevk edilerek hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. Apple Valley Polis Departmanı da tartışmaya tanık olan öğrencilerle konuşmaya çalıştıklarını, ancak şimdiye kadar ırkçı bir şikayet almadıklarını açıkladı. Olayın ardından kısa süreliğine okuldan uzaklaştıran ve adı açıklanmayan kız öğrenci ise güvenliğinden endişe duyduğunu ve tehdit altında olduğunu söyledi.

14 saatte bir cinayet işleniyor

ABD’nin “suç başkenti” olarak nitelendirilen Chicago’da şiddet devam ediyor. Chicago’daki suç istatistiklerini yayınlayan “heyjackass.com” sitesindeki verilere göre, 5 Haziran tarihine kadar 2017 yılında toplam bin 435 kişi silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırıya uğrayanlardan 250’si hayatını kaybederken, bin 185 kişi de yaralandı. Aynı dönemde kentte 14 kişi de ateşli silah kullanılmadan öldürüldü. Öldürülenlerin 240’ının erkek, 24’ünün ise kadın olduğu belirlendi. Polis raporlarına dayanan veriler; kentte ortalama her 2,3 saatte bir kişi silahlı saldırıya uğradığını, her 14 saatte de bir kişi ateşli silahla öldürüldüğünü ortaya koydu.