Türkiye’nin Sincar operasyonunun ardından PKK mevzilerine koşan ABD’nin derdi anlaşıldı: Harekat geç haber verildi. Müttefiklerimizi kurtaramadık

‘MÜTTEFİKLERİMİZ VURULDU’

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK terör örgütünün varlığının farkındayız ancak Türkiye’nin bizi Sincar ve Karaçok dağına yapılan hava harekâtından çok kısa bir süre önce bilgilendirmesi nedeniyle müttefik kuvvetleri bölgeden çekmek için yeterli zamanımız olmadı” dedi.

PKK MEVZİSİNİ ZİYARETİ SAVUNDU

Dorrian, harekat sonrası PKK mevzilerini ziyareti ise şöyle savundu: Hava saldırısından zarar gören müttefik kuvvetlerimizin durumunu kontrol etmek için oradaydık. PKK’nın Irak’ta ve Suriye’nin kuzeyindeki varlığını anlıyoruz ama burada söylediğimiz şey, bu saldırılarda kimin vurulduğuna dair koordinasyon ve yeterli zaman sağlanmadı diyoruz.

GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLEDİ

Genelkurmay Başkanlığının "terör yuvası" haline gelen Irak'ın kuzeyindeki Sincar ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok bölgelerinden Türkiye'ye gönderilen silah ve mühimmatın teröristlerce, güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanıldığına ilişkin açıklamasının sorulması üzerine ise Amerikalı Albay, YPG'ye silah vermediklerini savundu.