Terör örgütü DEAŞ tarafından Irak'a kaçırılan 7 yaşındaki Alparslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın girişimleriyle kurtarıldı. Film gibi operasyon anne Mehtap Nur Kazancı'nın AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e mektup göndermesiyle başladı. Keşir'in konuyu Başbakan Yıldırım ile paylaşması üzerine Yıldırım, teröristlerin elindeki Alparslan'ın kurtarılması için talimat verdi.

ANKARA-BAĞDAT ORTAK ÇALIŞTI

Yıldırım, ayrıca Irak Başbakanı İbadi'nin Türkiye ziyaretinde konuyu gündeme getirdi. Ardından Ankara ile Bağdat ortak çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, küçük Alparslan'ı 4 yaşındayken kaçıran terör örgütü DEAŞ mensubu babasının, Irak'ta bir eylemde öldüğü ortaya çıktı. Teröristin, Bağdat'ta ikinci bir evlilik yaptığı ve bu kadının da başka bir terör eyleminde öldüğü tespit edildi.

MİT MENSUPLARI KAMPTA BULDU

MİT mensupları, küçük Alparslan'ın adının Yusuf olarak değiştirildiğini ve terör örgütü DEAŞ'tan kaçanların tutulduğu bir kampta bulunduğunu belirledi. İki ülke arasındaki diplomatik girişimler sonucu Irak merkezi hükümeti, Alparslan'ı kamptan alarak Bağdat Yetimhanesi'ne yerleştirdi. Alparslan, 4 ay süren titiz bir çalışmanın ardından Türkiye’ye gönderildi.