Almanya’nın Münih kentinde, 1 Temmuz’da kutlanan geleneksel Kültürler Festivali’nde Türk bayrağı düşmanlığına örnek olacak bir olay yaşandı. Festivalde sahneye çıkan Üç Beş Kişi adlı derneğin "Çocuk Saz Okulu" grubu, logosunda Türk bayrağı olduğu gerekçesiyle sahneden indirildi.

APAR TOPAR SAHNEDEN İNDİRDİLER

Program gereği 40 dakika sahnede kalması gereken 10 kişilik çocuk grubu, ikinci parçasının sonunda, Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Dimitrina Lang tarafından verilen talimatla ikinci eserin sonunda sunucu tarafından kendilerine teşekkür edilerek, apar topar sahneden indirildi.

TÜRK BAYRAĞINA TEPKİ GELMİŞ!

Bu duruma, "Bu ayrımcılığın ve ırkçılığın bir çeşididir" diye tepki gösteren Yabancılar Meclisi üyesi ve Üç Beş Kişi sözcüsü Levent Ekiz, Yabancılar Meclisi Başkanı Dimitrina Lang’ın gerekçe olarak logodaki Türk bayrağına tepkilerin gelmesini gösterdiğini söyledi.

Levent Ekiz, "Benim için inanılması çok zor bir olay. Bu ayrımcılığın ve ırkçılığın bir çeşididir. Bizler, Münih’in çocukları olarak eğlenmeye geldik. Resmi olarak kaydımızı yaptırdık. Logomuzda bayrağımızın yer aldığını herkes biliyor. Türkiye’ye karşı bu aşırı tepkiler bitmeli. Eğer artık bu nefret, çocukları bile bu denli dışlıyorsa, durum vahimdir" dedi.

"ÇOCUKLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI"

Haftalarca çalıştıkları programdan adeta zorla indirilen çocukların gözyaşlarını tutamadığını kaydeden Ekiz, "Bizden şarkı söyleyip sahne almamızı istiyorlar ama kimliğimizi gizleme şartı ile. Çocuklar bu programa çok hazırlandılar, büyük haksızlık yapıldı" diye konuştu.