Türkiye'de 1994'ten beri faaliyet gösteren ve Türk devletini silah yoluyla ortadan kaldırıp yerine komünist bir ülke kurmayı amaçlayan terörist yapılanma Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi'nin (DHKP-C) Almanya koluna ağır bir darbe indirildi.

Yapılan operasyonda örgütün Almanya sorumlusunun yanı sıra Hamburg ve Güney şehirlerden sorumlu üyesi de yakalandı.

ÜYELİKTEN YARGILANACAKLAR

DW Türkçe'nin haberine göre, Federal Adalet Mahkemesi (BGH) tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarılan Türk uyruklu Özgül E. ve İhsan C. ile Alman vatandaşı Serkan K.'nın Almanya'da "yabancı terör örgütü" olarak kabul edilen yasaklı DHKP-C'ye üye olmaktan yargılanacakları belirtildi.

AMAÇLARI TEK TEK AÇIKLANDI

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, DHKP-C'nin, Türk devletini "silahlı mücadele yoluyla" ortadan kaldırma ve yerine Marksist-Leninist bir rejim getirme hedefinde olduğu belirtildi.

Örgütün 1994 yılındaki kuruluşundan bu yana ve yakın geçmişte Türkiye'de çok sayıda cinayet işlediği ve silahlı saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi.

Ayrıca DHKP-C'nin defalarca intihar bombalı eylemler gerçekleştirdiğine de vurgu yapılan açıklamada, örgütün Avrupa'yı terörist faaliyetlerini finanse etmek, militan sağlamak ve eğitmek, silah ve diğer askeri teçhizatları temin etmek üzere "arka cephe" olarak kullandığı ifade edildi.

Açıklamada, Özgül E'nin 17 Mayıs'ta, Serkan K. ve İhsan C'nin ise 18 Mayıs'ta yargılandıkları ve üçünün de tutuklandığı ifade edildi.