Dün İspanya'nın Barcelona şehrinde bugün de Finlandiya'da yaşanan saldırıların ardından bir bıçaklı saldırı haberi de Almanya'dan geldi.

İlk bilgilere göre Wuppertal şehrinde yaşanan saldırıda 1 kişi öldü 3 kişi ise yaralandı.
Polisin şüpheliyi bulma çalışması sürüyor.

Finlandiya'da 7 kişiyi bıçaklayan saldırgan gözaltına alındı. Finlandiya polisinden yapılan açıkalamada " Turku merkezinde birkaç kişi bıçaklandı. Polis şüpheli saldırganı vurdu. Saldırgan yakalandı" dedi. Polis vatandaşlardan bölgeden ayrılamalarını da istedi. Öte yandan yaralananlardan birinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Son yapılan açıklamada ise 2 kişinin öldüğü, 8 kininin de yaralandığı aktarıldı.

Polis saldırganı bacağından vurduktan sonra gözaltına aldı. Bölge halkı, kent merkezine çıkmamaları yönünde uyarıldı.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Finlandiya Başbakanı Juha Sipila, hükümetin Turku'da yaşanan saldırıyla ilgili polis operasyonlarını yakından takip ettiğini ve kabinenin ilerleyen saatlerde konuyla ilgili toplanacağını duyurdu.

YEREL GAZETE: 1 KİŞİ ÖLDÜ

Fin gazetesi Turun Sanomat, en az bir kişinin bıçaklı saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. Gazetenin internet sitesinde yayımlanan fotoğrafta da yerde yatan bir kişinin üzerinin örtülü olduğu görülüyor.

Olayın ardından Finlandiya polisi, Helsinki Havaalanı ve tren istasyonlarında ilave güvenlik önlemleri alındığını açıkladı.

ALMANYA'DA BIÇAKLI DEHŞET

İlk bilgilere göre Wuppertal şehrinde yaşanan saldırıda 1 kişi öldü 3 kişi ise yaralandı. Polisin şüpheliyi bulma çalışması sürüyor. Saldırının terör bağlantısı olup olmadığı ile ilgili ise henüz bir bilgi verilmedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTRILDI

İspanya'nın Barcelona kentinde turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Las Ramblas bölgeinsde 14 kişinin ölümüne neden olan terör saldırıları sonrası iki ülkede meydana gelen bıçaklı saldırılar endişeleri artırmış durumda.

Bu arada Barcelona'da minibüsle yayaları ezen teröristin, sabah saatlerindeki polis operasyonunda öldürülen 5 saldırgandan biri olduğu açıklandı.