Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Türkiye'deki temsilciliklerinin kapatılmasıyla ilgili acil basın toplantısı düzenledi. Steienmeier, Berlin'deki Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'deki Alman temsilciliklerine ve okullarına yönelik çok ciddi bir terör saldırıihbarı aldıklarını söyledi.

"İHBARI DEĞERLENDİRİP KAPATTIK"

Alman Bakan, gece durumu değerlendirdikten sonra Büyükelçilik ve konsoloslukları kapatma kararı aldıklarını belirtti.

Steinmeier, Dışişleri Bakanlığı'nda kurulan kriz masasının olağanüstü toplanarak durumu değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.

OLASI BİR SALDIRI İHTİMALİ

Reuters'ın haberine göre, Alman Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin, "olası bir saldırı ihtimaline işaret eden belirtiler" dolayısıyla kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Alman Lisesi'nin de kapatıldığını belirtti. Bakanlık açıklamasında, Alman Lisesi'nin tatil edilme nedeni, "teyit edilemeyen bir uyarı" olarak belirtildi.

Reuters, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Salı günü, Ankara'da yaşayan Alman vatandaşlarına "her an olabilecek bir saldırı" konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Alman Lisesi'nin internet sitesinde, "Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.