Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı'nın iftar yemeğinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

DAHA FAZLA SES YÜKSELTECEĞİZ

Türk futbolunda değişim yaşanması gerektiğini vurgulayan Ali Koç "Bazı reformların yapılmasının zamanı geldi de geçti. Bu sadece Fenerbahçe'nin söylemiyle olacak bir süreç değil. Hepimizin buna inanması lazım. Ya bu düzeni kabul edeceğiz ve 'Bu düzenden memnunuz' diyeceğiz ya da bu düzeni değiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sayın Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği toplantısında dertlerimizi dinledi, sağ olsun. Umarım, tabii bilmiyoruz, göreceğiz. Sayın Nihat Özdemir bu değişimi bir şekilde başlatır. Topyekün bir değişim içinde olmamız gerekiyor. Bu işin böyle gitmeyeceği ortada. Bu konularla ilgili Fenerbahçe olarak çok daha fazla ses yükselteceğiz" ifadelerini kullandı.

"KURGULANMIŞ BİR DÜZEN VAR, NE YAZIK Kİ"

"Fenerbahçe olarak Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakemler konusunda yeni sezonda beklentiniz nedir?" sorusuna yanıt veren Ali Koç "Hakemler hakkında en az konuşan kulüplerden biri biziz. Buna rağmen en çok kırmızı kartı da biz görmüşüz. Biz fazla konuşmadık. Ama kim çok konuşursa onun yönünde işler daha pozitife gidiyor. Kimin sesi çok çıkarsa onun istediğinin olduğu bir ortam olmasını istemiyoruz. Adil rekabet istiyoruz. Hakem hataları konuşuluyor. Sezon sonuna doğru artarak konuşulmaya başlandı. Kurgulanmış bir düzen var, ne yazık ki. VAR sistemi bence çok iyi. Ama göz göre hatalar yapılıyor. Teknoloji ne kadar iyi olursa olsun, önemli olan o teknolojiyi kullanan insanların ne kadar iyi niyetli olduğu" dedi.