İstiklal gazetesi çok önemli bir kumpası deşifre etti. İşadamlarını, bürokratları ve siyasetçileri hedef alan tezgahların Hüseyin A.’nın avukatık bürosunda planlandığı iddia edildi.

17-25 Aralık darbe girişiminin mimarları arasında bulunan FETÖ üyesi polis müdürü Ali Fuat Yılmazer kayınbiraderi olan Hüseyin A.’nın, FETÖ tutuklusu savcılar Ali Güngör ve Akif Özgün ile de irtibatlı olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yargı içindeki ‘paralel’ yuvalanma hakkında kritik bilgiler veren ‘asker imamı’ H.P.’nin ifadelerinde adı geçen Avukat Hüseyin A.’nın da tam bir kumpascı olduğu ortaya çıktı.

ali fuat yılmazer fetö fethullah gülen kumpas avukat

ŞANTAJLARDA AKTİF ROL ALDI

Çok sayıda işadamını mağdur eden, politikacılara, avukatlara bürokratlara kurulan kumpasları organize eden Hüseyin A., örgütün şantajlarında da aktif rol oynadı. Hüseyin A’nın hukuk bürosu adete FETÖ’nün kumpas merkezi gibi çalıştı.

ENİŞTESİ KUMPASÇI YILMAZER

FETÖ’cü avukatın akrabalık bağları da ilginç. İstiklal Gazetesi’nin ulaştığı bilgilere göre Hüseyin A., 17-25 Aralık darbe girişiminin mimarları arasında bulunan, Hrant Dink suikasti davasında ‘cinayete yol verenler’ arasında adı geçen eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kayınbiraderi.

ali fuat yılmazer fetö fethullah gülen kumpas avukat

İŞBİRLİKÇİSİ DE TUTUKLANDI

15 Temmuz sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve yurt dışına kaçan Hüseyin A’nın kumpas organizasyonundaki işbirlikçisi avukat Hüseyin K. da FETÖ’den tutuklandı. Hüseyin A’nın eniştesi Yılmazer dışında tutuklu eski polis şefleri Nazmi Ardıç, Ahmet Kalender, Mahir Çakallı ve Ahmet Üzümcü ile de bağlantısı var. Avukat Hüseyin A’nın eski polis şefleri dışında FETÖ tutuklusu savcılar Ali Güngör ve Akif Özgün ile de irtibatlı olduğu öğrenildi. FETÖ’cü avukatın kumpaslarında bu savcılarla işbirliği yaptığı da ifade edildi.

FETÖ’CÜ AVUKATIN MARİFETLERİ

Esi savcı Özgün’ün şaibeli reyting operasyonuyla FETÖ'nün kasasına 1.5 milyar dolar indirdiği iddia edilmişti. Özgün korkunç kumpaslar kurdu, skandal kararlara imza atmıştı. Hüseyin A, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Her türlü pisliğin merkezi’ olarak tanımladığıTİB’in o dönemdeki başkanı olan FETÖ tutuklusu Osman Nihat Şen ve ekibiyle de işbirliği içinde olduğu kaydedildi. FETÖ’cü avukatın, FETÖ’cü TİB ekibinin, montaj ses kayıtları düzenlemesine, dijital kayıtları değiştirmesine, yasa dışı dinlemeler yapmasına destek verdiği ifade edildi.

ali fuat yılmazer fetö fethullah gülen kumpas avukat

Örgütün çekirdek kadrosundan

Paralel yapının asker imamı H.P’ye göre karanlık avukat Hüseyin A. FETÖ’nün çekirdek kadrosundan yetişmiş ‘kriminal’ bir eleman...

FETÖ'nün asker imamı örgütün 'avukat yapılanması'nı deşifre eden H.P. ifadelerinde de avukat Hüseyin A’nın marifetleri tek tek yer almıştı. Emniyetin elde ettiği özel bilgi ve belgelerin, örgütün hâkim ve savcılarına servis edildiğini söyleyen H.P., “Özel davalar Fethullah Gülen’e sorulur, süreç ona göre yönlendirilirdi” dedi.

İMAMLIK YAPMIŞLAR

H.P. ifadesinde, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında açığa alınan, meslekten ihraç edilen hâkim ve savcıların, 1990’lı yıllardan itibaren, mesleklerinin başındayken, öğrenci evi sorumluluğu, semt, bölge imamlığı yaptıklarını söyledi. H.P., yargı yapılanmasındaki kritik isimlerle hareket eden örgütün ‘avukat yapılanması’ olduğunu anlattı. H.P.’nin ifadesine göre; FETÖ’nün avukat yapılmasında, Türkiye avukat sorumlusu, onun altında bölge sorumluları şeklinde bir örgütlenme yer alıyor.

ali fuat yılmazer fetö fethullah gülen kumpas avukat

‘SUÇ UNSURUNU OLUŞTURUYORLAR’

Emniyetin elde ettiği özel bilgi ve belgeleri FETÖ’nün hâkim ve savcılarına servis ettiğini, istedikleri firma, kişi veya kurum hakkında istedikleri suç unsurunu oluşturabildiklerini öne süren H.P., “Bunun en net uygulamaları Tevhid Selam, Tahşiye, MİT TIR’ları ve 17-25 Aralık süreçlerindeki bütün davalarda görülmüştür” dedi.

FETÖ İMAMLARI İÇİN HUKUK BÜROSU

FETÖ’nün asker imamı H.P., hukuk mezunu bölge ve il imamları için hukuk büroları kurulduğunu da belirterek, “1996 yılından itibaren ‘hukuk bürosu’ görünümünde ağırlıklı olarak hukuk fakültesi mezunu bölge ve il imamlarını legalize etmek üzere kurulmuş yapılar vardı. Bunlardan bazıları, İstanbul’da Hasan Ş. başkanlığında kurulmuş olan M. Hukuk Bürosu, Hüseyin A. tarafından kurulan A. Hukuk Bürosu’dur” dedi. H.P., itiraflarının devamında şunları söyledi:

ÖNEMLİ DAVALAR GÜLEN’E SORULUYOR

“A. Hukuk Bürosu sahibi Avukat H.A., örgütün çekirdek kadrosundan yetişmiş, kriminal bir elemandı. Bu açıdan açığa alınan savcı ve hâkimlerin avukat olan yakınları geçmişe dönük incelenerek, baktıkları davalar gözden geçirilmelidir. Özel önem verilen davalar bizzat Fethullah Gülen’e sorulur ve süreçler ona göre yönlendirilirdi.”

Yılmazer’in kampanyasını o yürüttü

FETÖ’nün genç esnaf ve futbolcular arasında örgütlenmesinde önemli roller oynayan Avukat Hüseyin A., kumpascı eniştesi polis müdürü Ali Fuat Yılmazer’in bağımsız milletveki adayı olduğu dönemde seçim kampanyasını yürüttü

Asker İmamı H.P., avukat yapılanmasında yer aldığını iddia ettiği isimler hakkında şu bilgileri verdi: “M. Hukuk Bürosu’nun kurucusu olan Avukat Hasan Ş., en son ‘Antalya imamı’yken yurtdışına kaçtı. Büroyu halen Avukat Yusuf B. devam ettiriyor. Geçmişte bölge imamlığı yapmış olan Avukat Yusuf B. de Harp Okulları’na öğrenci yetiştiren isimler arasında. Avukat Hüseyin A. ise mezuniyet sonrası genç esnafların organizasyonlarından, futbolcularla ilgilenmeye kadar her safhada aktif rol aldı.”

HEP AKTİF OLDU

“17-25 Aralık’tan sonra eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in bağımsız milletvekilliği adaylığı kampanyasını yürüttü. Zaman Gazetesi’nden, Bank Asya önündeki eylemlere kadar her eylemde kendisini ön sıralarda görmek mümkündür. Avukat Mehmet T. ise Cemaat’in kriminal isimlerinden olup bölge imamlığı yapmış ve Harp Okulları’na pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Avukat Hürol K. 1989’da liseden mezun olurken ilgilenilmiş ve kazanılmıştır. En son Kaynak Holding’in avukatlığını yapmaktadır.”

‘KURMAY ALBAY VE DAHA ÜST RÜTBEDELER’

H.P.’nin ifadesinde adı geçen Avukat Hasan Ş. ile Hüseyin A., FETÖ üyeliğinden firari olarak aranıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yusuf B. ile Hürol K. ise tutuklandı. Asker imamı H.P., 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında açığa alınan, meslekten ihraç edilen, semt ve bölge imamlığı yaptığını açıkladığı hâkim ve savcıların 1990 yılında Harp Okulları’na yetiştirdiği öğrencilerin şu an kurmay albay ve daha üst rütbede olduğunu söyledi.

Her tezgahta parmağı var

Hüseyin A.'nın akrabası Ali Fuat Yılmazer, FETÖ'nün emniyettekiki beyni kabul ediliyor. Ali Fuat Yılmazer, başta MİT, Balyoz ve Ergenekon kumpaslarındaki kritik isimdi. AK Parti hükümetini hedef alan 17-25 Aralık darbe girişimlerinin mimarları arasında bulunan Yılmazer, aynı zamanda binlerce kişiyi örgüt adına sahte belgelerle dinleten isim.