Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Manisa İl Kongresi'nde konuştu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Ali Babacan, yeni ekonomi yönetiminin işbaşına gelmesi, Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun aldığı faiz artırımı kararıyla, finansal istikrar merkezli sadeleştirme politikası sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'acı reçete' mesajını hatırlatarak, iktidara sert sözlerle yüklendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepkisinin ardından, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bülent Arınç'ın istifasını da hatırlatan Babacan, "Hani diyorlar ya dava dava diye o dava dedikleri şahsi beka davasıymış. Sırf iktidarda kalmak için yola birlikte çıktıklarını yolda karşılaştığı bir kişiye adeta harcattı. Sayın Erdoğan yola birlikte çıktığınız arkadaşlarınızdan acaba kaç kişi kaldı yanınızda? Kutlu dava dedikleri şey iktidarda kalma davasıymış" sözlerini kaydetti.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemiz siyasi tarihinin oldukça sorunlu zamanlarından geçiyor. Kimin nereyi yönettiği belli olmayan nasıl yönetildiği anlaşılmayan bir devlet iradesi var şu anda. Geçtiğimiz günlerde hazinenin başındaki akraba sosyal medya hesabından istifa mektubu yayınladı. Önce 24 saatlikten fazla bir sessizlik oldu. Yabancı basında bile haber oldu ama Türkiye'deki yandaş basın sus pus, devleti yönetenler sus pus, kayınpederden de ses çıkmadı. Bu arada Merkez Bankası'nın başkanı da değişti.

Reform diyorlar. Biz de şaşırarak dinliyoruz. Şu anda iktidarda olan partinin kurucularından birisi bir TV programında hukukla ilgili bazı düşüncelerini ifade etti. Muhtemelen yeni bir iklim olacağı ümidiyle. Bir baktık önce küçük ortak hemen saldırdı ama ne laflar. Biliyorsunuz bu iktidarın küçük ortağı bayağı farklı şeyler söylüyor, konuştuğu şeyleri biz ağzımıza alamıyoruz, seviye yerlerde. Bir de nasıl bağırıyor konuşurken, halbuki bu mikrofonu icat etmişler değil mi? Bir gün sonra ise Sayın Erdoğan hiddetle bu kurucu ismi canlı yayında adeta fırçaladı. Anlıyoruz ki küçük ortak ne diyorsa o. Hani diyorlar ya dava dava diye o dava dedikleri şahsi beka davasıymış. Sırf iktidarda kalmak için yola birlikte çıktıklarını yolda karşılaştığı bir kişiye adeta harcattı. Sayın Erdoğan yola birlikte çıktığınız arkadaşlarınızdan acaba kaç kişi kaldı yanınızda? Bu ilkesizlik olmasa da en azından vefasızlık. Kutlu dava dedikleri şey iktidarda kalma davasıymış.

Şu anda ülkemizin ekonomisi son 20 yılın en kötü seviyesinde. Her geçen gün fakirleşiyoruz.

Kirasını ödeyemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen, pazardan alışveriş yapamayan vatandaşa 'sabredeceksin' diyorlar.

Kendilerine gelince Cumhurbaşkanlığı bütçesini tam yüzde 28 artırıyorlar. Vatandaşa gelince 'TÜİK'in makyajlı enflasyon verisine bakalım.

Halka gelince 'acı reçete'ye hazırlanın diyorlar ama kendilerine gelince acı reçete yok. Ben size bir acı reçete önereceğim.

Mesela vatandaştan acı reçete istemeyin önce siz uygulayın.